Informatie voor toekomstige studenten

Ben je geïnteresseerd in een opleiding of in vakken die door de faculteit Wetenschappen worden aangeboden? Dan is dit het juiste adres!

Wetenschappen in beeld

  • Niemand minder dan Lieven Scheire vertelt wat de wetenschappen precies zijn, welke jobs je ermee kan doen en waarom het belangrijk is om voor wetenschappen te kiezen. Veel kijkplezier! Nieuwsgierig?

Opleidingen in Exacte Wetenschappen

Het vakgebied Wetenschappen bekleedt een heel speciale plaats in onze cultuurgeschiedenis. Nooit tevoren heeft zich zo een grote kennisexplosie voorgedaan die erop gericht is de ons omringende natuur te begrijpen. Dat maakt het ook heel boeiend om hier en nu te leven!

Iedereen kan voor zichzelf wel iets noemen dat verwondering en fascinatie oproept. Dat kan iets tastbaar zijn als de Aarde en het leven ter land of ter zee, maar dat kan ook een concept zijn zoals relativiteitstheorie.

Binnen de faculteit Wetenschappen is er een brede waaier aan mogelijkheden om een opleiding te vinden die aansluit bij jouw interessegebied.

 

Lijst van de opleidingen

Voorbereiding op je studies

Monitoraat: begeleiding van studenten

Internationalisering

Verder studeren

Welke laptop heb je nodig?

Praktische info i.v.m. studeren aan de UGent

Niet gevonden wat je zocht?

Administratieve zaken (attesten, kopie van je diploma, etc...), overkoepelende reglementen en faculteitsoverschrijdende diensten voor studenten vind je op de studentenpagina's van UGent.