Mailingslists

Wat?

Via een mailinglist wordt u als eerste op de hoogte gebracht van nieuwe initiatieven, georganiseerd door onze dienst. Om een toevloed aan ongewenste berichten te vermijden is er voor elk initiatief een aparte mailinglist. U kiest zelf op welke mailinglists u inschrijft. Zo ontvangt u alleen voor u relevante informatie.

Het aantal berichten blijft beperkt tot een of hoogstens enkele berichten per mailinglist per jaar. De berichten bevatten links naar pagina’s op deze website met meer informatie over het initiatief. Er worden geen bijlagen verstuurd via de mailinglist.

Hoe inschrijven?

Methode 1

Klik op de naam van de mailinglist die u interesseert. Een e-mailbericht wordt geopend. Het enige wat u hoeft te doen is de e-mail verzenden.

Methode 2

Lukt bovenstaande manier niet, dan kan u een e-mail sturen naar listserv@lists.ugent.be met als titel subscribe naamlijst waarbij u het woord naamlijst vervangt door een van onderstaande mailinglists. Het bericht zelf laat u verder blanco.

Voorbeeld: Om in te schrijven op de mailinglist van de cursus 'Biologische basis van ons Gedrag' stuurt u een e-mail naar listserv@lists.ugent.be met subscribe gedragsbiologie in de titel.

Mailinglists

 • - informatie over de tweejaarlijkse cursus 'Inleiding in de Biotechnologie'.
 • - informatie over de cursus 'Het lezen van oude kaarten: historische introductie in de cartografie'.
 • - informatie over de jaarlijkse cursus 'Biologische Basis van Ons Gedrag'.
 • - informatie over de tweejaarlijkse cursus 'Kunststoffen: Van 'plastiek’ tot hightech materialen'.
 • - informatie over vormingsactiviteiten voor landmeters-experten.
 • - informatie over lezingen en andere vormingsactiviteiten rond milieu.
 • - informatie over de cursus 'Kristallijne Gesteenten en Platentektoniek'.
 • - informatie over het jaarlijkse en modulair opgebouwde statistiek- en data-analyseprogramma.
 • - informatie over het jaarlijks aanbod van bijscholingen voor leerkrachten wetenschappen in het SO.
 • - een jaarlijkse reeks gratis voordrachten waarin een onderzoeker van de faculteit zijn onderzoek komt toelichten. Deze voordrachten staan open voor iedereen met een gezonde dosis interesse in wetenschappen.
 • - informatie over de Workshops on Transferable Skills die jaarlijks worden ingericht ten behoeve van master- en doctoraatstudenten in de wetenschappen.

Hoe uitschrijven?

U kan zich op elk moment zelf uitschrijven uit een mailinglist, zodat u geen berichten meer ontvangt.

Stuur hiertoe een e-mail naar listserv@lists.ugent.be met als titel unsubscribe naamlijst, waarbij u het woord naamlijst vervangt door de naam van de mailinglist uit onderstaande lijst. Het bericht zelf laat u verder blanco.

Let wel: u dient dit bericht te versturen vanaf het e-mailadres waarmee u zich oorspronkelijk hebt ingeschreven en niet vanaf een ander e-mailadres dat hiernaar doorverwijst.

Voorbeeld: Om geen verdere informatie te ontvangen over de cursus 'Biologische basis van ons Gedrag' stuurt u een e-mail naar listserv@lists.ugent.be met unsubscribe gedragsbiologie in de titel.