Studente Katrijn De Clercq behaalt drie titels op de Belgische Nationale Kampioenschappen baanwielrennen in Gent

© Geert De Rycke (vergrote weergave)

© Geert De Rycke

(09-02-2022) Katrijn De Clercq leverde een prachtprestatie door maar liefst drie prijzen in de wacht te slepen ondanks fel verweer van haar tegenstandsters.

Studente Katrijn De Clercq uit de opleiding Biochemie en biotechnologie behaalde maar liefst drie titels op de Belgische nationale kampioenschappen baanwielrennen in het Wielercentrum Eddy Merckx in Gent (05-06/02/2022).

Ze mocht op zaterdag haar twintigste verjaardag vieren met de Belgische titel in de puntenkoers. Zondag voegde ze er in het omnium een tweede driekleur aan toe. Nadien werd ze ook nog kampioene in de koppelkoers. (Lees het artikel in HLN, 06/02/2022)

Op de foto: Katrijn De Clercq pakte in het omnium de Belgische titel voor de vinnige juniore Lani Wittevrongel en Marith Vanhove.