Nerdland Festival 2022 presentatie: 'Wij zijn speciaal … of toch niet? Wat zegt onze evolutie?'

(03-03-2022) Een zoektocht in ons evolutionair verleden om te ontdekken of wij als mens wel zo speciale dieren zijn: wat hebben onze grote hersenen, onze lange benen en onze huid met elkaar gemeen?

Zijn wij als Homo sapiens zo speciaal?

Op 3-5 juni 2022 gaat het Nerdland Festival door in het Domein Puyenbroeck in Wachtebeke! Drie dagen volop wetenschap voor iedereen, het grootste openlucht wetenschapsfestival van België. Honderden activiteiten staan gepland, van podcasts, demonstraties, workshops, lezingen, shows, boeken, tot nog meer.

Ook wij zijn van de partij. Dominique Adriaens zal op zondag 5 juni het publiek meenemen op een evolutionaire reis om te achterhalen of wij als mens wel zo speciaal zijn. 

Wij zijn naakte dieren, althans zonder een pels. Wij hebben zeer grote hersenen en zijn veel intelligenter dan andere dieren. En wij lopen op twee benen in plaats van vier. Er zijn geen andere dieren die dit net zoals ons combineren. Wat maakt dit alles nu zo speciaal? Hoe heeft ons lichaam zich doorheen onze evolutie aangepast om vlotjes op twee benen te kunnen lopen, en waarom is dat gebeurd? Je zou denken dat dit alleen maar voordelen moet hebben gehad, maar is dat zo? Is het dan ook toeval dat van zodra onze voorouders zeer goed werden in het op twee benen lopen, dat ze dan ook naakt werden en grote hersenen kregen? Een duik in ons lichaam en ons evolutionair verleden geeft daar allemaal een antwoord op.

Meer info op https://www.nerdlandfestival.be/