Workshops veerkracht

Deze gratis workshops over welzijn en veerkracht worden aangeboden door het samenwerkingsproject Student in Warme Stad Gent, een samenwerking tussen alle hogeronderwijsinstellingen van Gent, Stad Gent en LogoGezondplus.

! Veel workshops zijn intussen volzet. Bekijk ook eens het trainingsaanbod van de studentenpsychologen.

Ont-moeting: ontdek wie je bent & wat jij wil

We verschillen allemaal drastisch van elkaar. De ene houdt meer van alleen zijn, de ander bloeit open in grote groepen. De ene begrijpt de wereld meer rationeel, de ander meer emotioneel. De ene is meer leiden en ondernemend, de ander meer zorgzaam. Van de kleuterklas tot aan de middelbare school dienden we amper keuzes te maken. Onze levensloop was voorgekauwd. Nu moet je het zelf bepalen. We krijgen een waaier aan keuzes, hierdoor voelen we net meer druk als we een keuze moeten maken. Met als gevolg het gevoel een eeuwige twijfelaar te zijn.

Je begrijpt vaak beter hoe een ander in elkaar zit, dan hoe het bij jou zit. Hoe ontdek je nu wat geldt voor jou specifiek? Hoe kan je nadat je ontdekt hebt wie je bent, jezelf ten volle aanvaarden? En hoe kan je je kleurrijke persoonlijkheid inzetten om goede keuzes voor jezelf te maken? Je grijpt de kansen die je krijgt en je maakt keuzes die je verdere levensloop drastisch beïnvloeden. Toch overvalt je soms dat knagend gevoel: ‘Is dit wel wat ik echt wil doen?’
Kom het ontdekken in de gezellige en veilige plek Broeinest. Sofie van Broeinest organiseert workshops voor studenten, gericht op veerkracht & verbinding. Broeinest reikt via leuke coachingsmethodieken handvatten aan waar elk van jullie verdere stappen mee zal kunnen zetten.

Aanbod

Je kan kiezen tussen een eenmalige sessie of een coachingstraject van 3 sessies. Aan elke sessie kunnen 8 studenten deelnemen.

Eenmalige sessies:

 • Woensdag 10 november (16u. tot 18u.) - VOLZET
 • Dinsdag 30 november (16u. tot 18u.) - VOLZET

Traject van 3 sessies:

 • 2, 9 en 16 november (15u.-17u.) - VOLZET
 • 7, 14 en 21 december (10u.-12u.) - VOLZET

Locatie

De sessies vinden plaats bij Broeinest, Kleindokkaai 10|303 9000 Gent

Meer informatie: info@broeinest.be

Ont-moeting: innerlijke (on)rust

Innerlijke rust vinden is soms moeilijk. Wat doe je met een hoofd waar je moeilijk de off-knop van vindt? Of is het bij jou eerder chaos in je hoofd? Ons leven bestaat uit nog veel vraagtekens. Wat wil ik in het leven? Hoe zal mijn toekomst er uit zien? Ook piekeren en angsten gaan gepaard met innerlijke onrust. Stress voor een examen? Nooit het gevoel genoeg te doen op je dag? Bang om verkeerde keuzes te maken? Innerlijke onrust vreet aan ons, het ontneemt ons energie en het maakt dat we nog moeilijker keuzes kunnen maken.


Vanwaar komt jouw rusteloosheid? Welke handvaten bestaan er om die onrust te doen zakken? En hoe kan je vanuit je onrust steviger in je schoenen staan? Kom het ontdekken in de gezellige en veilige plek Broeinest. Sofie van Broeinest organiseert workshops voor studenten, gericht op veerkracht & verbinding. Broeinest reikt via leuke coachingsmethodieken handvatten aan waar elk van jullie verdere stappen mee zal kunnen zetten.

Aanbod

Je kan kiezen tussen een eenmalige sessie of een coachingstraject van 3 sessies. Aan elke sessie kunnen 8 studenten deelnemen.

Eenmalige sessies:

 • Woensdag 3 november (10u. tot 12u.) - VOLZET
 • Woensdag 17 november (16u. tot 18u.) - VOLZET
 • Woensdag 1 december (16u. tot 18u.) - VOLZET
 • Dinsdag 7 december (15u. tot 17u.) - VOLZET

Traject van 3 sessies:

 • 2, 9 en 16 november (10u. tot 12u.) - VOLZET
 • 7, 14, 21 december (18u. tot 20u.) - VOLZET
 • 1, 8 en 15 december (13u. tot 15u.)

Inschrijven voor een traject

Locatie

De sessies vinden plaats bij Broeinest, Kleindokkaai 10|303 9000 Gent

Meer informatie: info@broeinest.be

Boost your energy: online inspiratiesessie

Hoe gezonde gewoontes (body & mind) installeren en behouden?

Verandering van kleurcodes, horeca dicht, ons sociaal leven op een heel laag pitje, hobby’s of ontspanning geschrapt, angst voor besmetting en/of toekomst … Routines en dagelijkse activiteiten werden overhoop gegooid, velen voelden zich eenzaam, niet goed in hun vel, een gebrek aan energie. Stilaan komt alles terug op gang en gaat iedereen op zoek naar wat werkt in deze nieuwe context: wat geeft je energie en welke gewoontes helpen je vooruit om je doelen te bereiken?

In deze online inspiratiesessie gaan we dieper in op:

 • Wat maakt je innerlijk rustig, geeft jou energie, maakt je blij en houdt je mentaal gezond?
 • Wetenschappelijke info over gezonde voeding, de positieve effecten van beweging en de invloed van slaap op je gezondheid.
 • Belang van structuur, sociale relaties en betekenisvolle dingen doen.
 • Hoe installeren we gezonde gewoontes die ons deugd doen en houvast geven?
 • Welke helpende gedachten zullen je ondersteunen om je doel te bereiken?
 • Na deze webinar heb je een gepersonaliseerd plan op zak die je meer innerlijke rust, energie en drive geven om jouw uitdagingen stap voor stap aan te gaan!

Aanbod

Eenmalige online sessies georganiseerd door OTIZ- Heleen Gadeyne

 • Vrijdag 5 november (12u. tot 14u.)
 • Maandag 15 november (12u. tot 14u.)

Na inschrijving ontvang je een deelnamelink. Wie deelneemt aan de inspiratiesessie kan nadien nog deelnemen aan een opvolgsessie waarin dieper ingegaan wordt op enkel thema's uit de inspiratiesessie.

Inschrijven voor de webinar

Gerelateerde inhoud