Ufora voor Personeel

Welkom in Ufora

Gebruik je voor het eerst Ufora? Bekijk dan onderstaande kennisclip. In deze kennisclip staat o.a. weergegeven hoe te navigeren binnen Ufora, wordt meer informatie gegeven over zelfinschrijving van studenten en wordt verteld hoe je de eigen meldingen en accountinstellingen aan kunt passen. 

 

Belangrijke info
 • Cursussen van academiejaar 2019-2020 zijn reeds actief (voor lesgevers en medewerkers) op Ufora. Dit gebeurt automatisch via Oasis. Indien een bepaalde cursus niet zichtbaar is, controleer dan zeker of de cursus goed geregistreerd is op Oasis. 
 • Standaard zijn je cursussen van academiejaar 2019-2020 toegankelijk voor de studenten die officieel via OASIS zijn ingeschreven voor je vak sinds maandag 9 september. Als lesgever kan je deze datum aanpassen via de instellingen van je cursus. Studenten kunnen zich ook voorlopig inschrijven als bezoeker van de cursus site via het Ufora menu > Inschrijven voor cursus in de Ufora Homepagina toolbar. Deze optie moet je als lesgever wel activeren via de cursus eigenschappen van je cursus. Dit wordt in detail uitgelegd in de lesgever welkomkennisclip.

 • Studenten krijgen twee weken voor de officiële start van het academiejaar toegang tot hun cursussen. Dit kan je wijzigen door de startdatum van de cursus aan te passen.
 • Normaal gezien heeft elk opleidingsonderdeel/cursus één aanbodsessie. Het is mogelijk om aanbodsessies van verschillende cursussen te koppelen. Cursussen met meerdere aanbodsessies kunnen ook gelinkt worden. Dit kan allemaal via OASIS. Hoe je dit doet staat beschreven in de handleiding en kan je ook bekijken in een beknopte Ufora kennisclip.
 • Minerva blijft beschikbaar als archief.

Leren werken met Ufora

Ufora is nieuw voor iedereen en dat verdient de nodige training. Dit kan op verschillende manieren.

 • Training: Neem deel aan onze trainingen die op verschillende locaties worden georganiseerd. Lees meer over deze trainingen
 • Activerend Onderwijs: Ufora is zeer geschikt om activerend les te geven. Wil u meer te weten komen over welke didactische mogelijkheden er zijn en hoe ze te gebruiken, neem dan een kijkje op de cursus ‘Activerend Onderwijs’.  U vind er een stappenplan om uw digitale leeromgeving vorm te geven, tips & tricks en inspirerende voorbeelden.

Vragen?

Stappenplan:

 1. Raadpleeg de Veelgestelde vragen.
 2. Maak gebruik van de Ufora Ondersteuning en informatie”-cursus binnen Ufora zelf. Hier kan u de handleiding vinden en downloaden, alsook de korte kennisclips raadplegen die u in minder dan drie minuten de verschillende functionaliteiten binnen Ufora uitleggen, stapsgewijs begeleiden en aanzetten tot actie. Twijfel niet om vanaf heden ook actief deel te nemen aan het discussieforum binnen deze cursus. 
 3. Maak gebruik van de "Ufora Activerend onderwijs" cursus binnen Ufora zelf.  Deze Ufora-cursus  ondersteunt en begeleidt lesgevers in het vormgeven van hun Ufora-cursus. Verschillende thema’s komen hier aan bod, zoals waarop je moet letten om je Ufora-cursus vorm te geven en welke functionaliteiten je allemaal kan inzetten. Daarnaast worden er enkele elementen in de verf gezet die een meerwaarde voor je cursus zijn, denk aan het creëren van een overzicht of het plaatsen van een persoonlijk welkomstbericht.
 4. Nog niet geholpen? Neem dan contact op met  of telefonisch via 09 264 85 70

Meer info

U bent gebeten door Ufora en wilt nog iets meer weten? Neem dan zeker een kijkje naar onze Intranet Ufora Pagina .Hier krijgt u als eerste een preview van toekomstige functionaliteiten die we nog op Ufora verwachten.