Nieuws voor studenten

UGent-studenten racen deze zomer met zelfgebouwde elektrische wagen

Deze zomer is het zover: dan trekt het UGent Racing team met hun zelfgebouwde elektrische racewagen naar de Formula Student-competitie, een reeks wedstrijden voor ingenieursstudenten vanover de hele wereld.

Lees verder...

Tiebe Parmentier wint publieksprijs Gentrepreneur Student-Ondernemer 2022

Op 10 mei streden 9 student-ondernemers uit Gent om de titel van Gentrepreneur Student-Ondernemer. Tiebe Parmentier, laatstejaarsstudent computerwetenschappen, won de publieksprijs.

Lees verder...

Davo Maras wint Inclu-Scriptieprijs 2022

Student Davo Maras heeft de zevende Inclu-Scriptieprijs gewonnen. In zijn scriptie ‘Transgender personen achter gender-binaire tralies’ doet hij onderzoek naar de ervaringen van (ex-)gedetineerde transgender personen in Belgische gevangenissen.

Lees verder...

Doe mee aan de Vlaamse PhD Cup

Onlangs tot doctor gepromoveerd? Ga de uitdaging aan en leg je onderzoek uit... in drie minuten

Lees verder...

Marleen Temmerman erelid van de American Academy of Arts and Sciences

Als pas de derde Belg ooit is professor Temmerman uitgenodigd om internationaal erelid te worden van de American Academy of Arts and Sciences.

Lees verder...

Studentenchatlijn Epione wint duurzaamheidsaward

Duurzaamheidsaward de Groene Ruijter gaat dit jaar naar Epione, een chatlijn gericht op het mentaal welzijn bij studenten.

Lees verder...

UGent en KU Leuven lanceren postgraduaat Smart Operations and Maintenance in Industry

Vanaf academiejaar 2022-2023 organiseren de UGent en KU Leuven het nieuwe postgraduaat Smart Operations and Maintenance in Industry, een opleiding voor ingenieurs die de transformatie naar Industrie 4.0 waar willen maken.

Lees verder...

Muzikale studentenverenigingen sluiten semester af met concert

Begin mei geven zowel het Gents Universitair Harmonie Orkest, het Gents Universitair Koor als het Gents Universitair Symfonisch Orkest het beste van zichzelf in een uniek concert om hun semester af te sluiten.

Lees verder...

Drie UGent'ers genomineerd voor prijs meest belovende onderzoeker 2022

Wie is dé beloftevolle jonge onderzoeker van Vlaanderen? Eos maakte vijf laureaten bekend die strijden om de Eos Pipet. Stem nu een UGent'er naar de publieksprijs!

Lees verder...