Nieuws voor studenten

Neem het op tegen UGent'ers tijdens UGent Quizt op 11 november

Op 11 november 's avonds vindt in het Ufo opnieuw UGent Quizt plaats: de quiz om het tegen medestudenten, medewerkers en alumni op te nemen in de strijd om de slimste UGent'ers. De opbrengst gaat dit jaar integraal naar het Fonds Emilie Leus.

Lees verder...

Ghent University Global Campus organiseert Belgian Cultural Festival: volg live mee

Ghent University Global Campus (GUGC) in Zuid-Korea organiseert voor de tweede keer een Belgisch festival.

Lees verder...

Openingscollege Maarten Boudry over complotdenken

Op maandag 11 oktober zorgt wetenschapsfilosoof Maarten Boudry voor inzicht in complotdenken tijdens zijn openingscollege in het kader van de leerstoel Etienne Vermeersch.

Lees verder...

UGent Racing: studenten bouwen zelfbesturende racewagen

Een team van tachtig UGent-studenten bouwt aan een elektrische racewagen die vanaf volgend jaar zal meedoen aan Formula Student-wedstrijden. Daarin concurreren universiteiten wereldwijd met zelfgebouwde auto's.

Lees verder...

Niet-medisch gebruik psychoactieve geneesmiddelen bij jongeren: waarom?

UGent, VIVES Hogeschool en Université Saint Louis-Bruxelles onderzochten het niet-medisch gebruik van drie groepen medicatie (pijnstillers, stimulerende middelen en slaap- en kalmeermiddelen) bij jongeren

Lees verder...

Yolanda woonde met haar vader in de Boekentoren tijdens WOII

Al bijna tachtig jaar huisvest de Boekentoren kilometers aan boeken van de UGent. Wat veel mensen niet weten, is dat er tijdens de Tweede Wereldoorlog, tussen al die boeken ook een vader en dochter woonden.

Lees verder...

Carl Devos wil politicologen in spe ook de Waalse kijk meegeven

Het openingscollege van professor Carl Devos passeert nooit ongezien. Niet het minst omwille van de sprekers, die vaak de politieke agenda bepalen.

Lees verder...

Antjie Krog writer-in-residence aan de UGent

Op 4 oktober gaf Antjie Krog in Paviljoen Vandenhove haar inaugurele lezing als eerste writer-in-residence aan de UGent.

Lees verder...

Coronamaatregelen aan de UGent

Hier vind je alle actuele info terug over de impact van het coronavirus aan de UGent. Alle studenten en medewerkers krijgen advies op maat van de universiteit.

Lees verder...

UGent op het filmfestival

De UGent en Film Fest Gent slaan de handen in elkaar en bieden een uniek, verdiepend programma aan op de 48e editie van het festival, van 12 tot 23 oktober 2021.

Lees verder...

Van Boekentoren tot Aula: Academiejaar 2021-2022 is officieel geopend

Maandag 27 september 2021 start het academiejaar. Yes, eindelijk weer samen op de campus. En nee, niet alles is hetzelfde, maar we gaan er samen voor!

Lees verder...

Interfacultaire lezingen- en gesprekkenreeks brengt alfa’s, bèta’s en gamma’s dichter bijeen

Hoe brengen we de verschillende wetenschapsdisciplines dichter bij elkaar? Die denkoefening is aan de UGent al even bezig en leidde tot UNIVERSITAS, een lezingen- en gesprekkenreeks die start op 5 oktober.

Lees verder...

Schuilt er een muzikant in jou?

Zot van zingen en musiceren? Word lid van het Gents Universitair Symfonisch Orkest, Gents Universitair Symfonisch Orkest of het Gents Universitair Koor!

Lees verder...