Testamenten

Christa en Monique

U kan het verschil maken. Er zijn 1001 mogelijkheden waar uw bijdrage een groot verschil kan maken. Oplossingen en antwoorden op de problemen en vragen van vandaag én morgen. U kan dit mee helpen realiseren.
Zoals Christa en Monique (zie foto), als zij er niet meer zijn, gaat hun vermogen naar de Universiteit Gent.

"De UGent staat voor alles waar wij voor staan."
“Uw schenking via een gift of legaat kan een wereld van verschil betekenen. Voor de student die zo het noodzakelijke extra duwtje in de rug krijgt. Voor de wetenschapper die zo een veelbelovende onderzoekslijn kan openen. Voor de theoretische kennis die zo een praktische toepassing krijgt. Met een gift of een legaat aan de UGent brengt u samen met ons de wereld in beweging. Verlegt u samen met ons grenzen. Drukt u samen met ons een stempel op de toekomst.”
- Rector Rik Van de Walle

In de legatenbrochure van de UGent kunt u inspirerende verhalen lezen van testators die u zijn voorgegaan en onderzoekers die door legaten baanbrekend werk hebben kunnen verrichten. Een brochure aanvragen kan via universiteitsfonds@ugent.be of door het contactformulier in te vullen.

Vraag vrijblijvend onze legatenbrochure aan

Het is de opdracht van het Universiteitsfonds om ervoor te zorgen dat een nalatenschap terechtkomt zoals u het voor ogen had. Heeft u vragen of wil u meer weten over de UGent als goed doel? Neem gerust contact op met het Universiteitsfonds (universiteitsfonds@ugent.be).

Waarom de Universiteit Gent?

  • 1001 relevante thema’s. U kiest op basis van uw affiniteit een onderzoek of project om te steunen.
  • Er blijft niets ‘aan de pot plakken’. Alles wat u schenkt, gaat voor de volle 100% naar het gekozen onderzoek
  • Erfbelasting. Als goed doel kent de overheid een verlaagd tarief van erfbelasting toe aan de Universiteit Gent.
  • Het Universiteitsfonds. We adviseren u met veel toewijding, expertise en in uiterste discretie om uw testament zo goed mogelijk vorm te geven. 

Lees meer: De UGent opnemen in uw testament begint bij een luisterend oor.