Criminologie

    Engelse vertalingen van buitenlandse wetboeken van strafrecht en strafvordering, voorheen gepubliceerd door F. B. Rothman en nu online via HeinOnline. Bevat het Franse wetboek van strafvordering (1988), het Duitse wetboek van strafvordering (1973), de Israëlische wet op het strafprocesrecht (2001), en het wetboek van strafvordering van de Volksrepubliek China en aanverwante documenten (1985). Nuttig voor historisch onderzoek.

    Anti-Money-Laundering International Database; wetgeving/reglementering voor 120 landen.

    Criminal Justice Database is een uitgebreide database ter ondersteuning van onderzoek naar criminaliteit, de oorzaken en gevolgen ervan, juridische en sociale implicaties, maar ook rechtszaken en trends in criminaliteit. Naast Amerikaanse en internationale wetenschappelijke tijdschriften bevat de database vakpublicaties over correctionele en rechtshandhaving, dissertaties, misdaadverslagen, misdaadblogs en ander materiaal dat relevant is voor onderzoekers of mensen die zich voorbereiden op een loopbaan in het strafrecht, rechtshandhaving en aanverwante gebieden.

    SHERLOC (Sharing Electronic Resources and Law on Crime) bevat de volledige teksten van wetboeken/besluiten/wetten inzake strafvordering voor verschillende landen in Engelse vertaling. Het SHERLOC-portaal is een initiatief om de verspreiding van informatie over de uitvoering van het VN-Verdrag tegen grensoverschrijdende georganiseerde criminaliteit en de drie protocollen daarbij te vergemakkelijken.

    Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa/Bureau voor Democratische Instellingen en Mensenrechten. Legislationline bevat links naar Engelse vertalingen van wetsteksten van Europese landen over politie, gevangenissen, recht op een eerlijk proces, gerechtelijke en vervolgingssystemen, en de doodstraf.