Studiedag IFR: 'Business & Human Rights 2.0: juridische facetten van het ESG-debat'

Voor wie
Medewerkers
Wanneer
02-12-2021 van 13:30 tot 18:00
Waar
Online (via Zoom)
Voertaal
Nederlands
Door wie
Diederik Bruloot
Contact
gandaius@ugent.be
Website
https://gandaiusacademy.ugent.be/programma/alles/2021-2022-211202-ifr-business-and-human-rights-20-juridische-facetten-van-het-esg

Deze studienamiddag wil de brug slaan tussen het recente ESG-fenomeen (Environmental, Social and Governance) en het reeds veel oudere debat rond business & human rights, dat (eindelijk) in een stroomversnelling is gekomen.

De ondernemingswereld is sinds enige tijd in de ban van de ESG-factoren (Environmental, Social and Governance). De bezorgdheden die daaraan ten grondslag liggen, vinden stilaan ook hun weg naar de juridische wereld: het aantal regelgevende initiatieven dat momenteel in deze sfeer in de steigers staat, is nauwelijks nog bij te houden. Ondertussen tonen ook rechtbanken zich in deze sfeer actiever of zelfs activistischer dan ooit. 

Deze studienamiddag wil de brug slaan tussen het recente ESG-fenomeen en het reeds veel oudere debat rond business & human rights. Het is immers duidelijk dat dit laatste debat door de verhoogde ESG-aandacht (eindelijk) in een stroomversnelling is gekomen. 

Ten behoeve van de Belgische ondernemingsjurist (advocaat, bedrijfsjurist, magistraat, beleidsmaker,…) willen we op een toegankelijk manier een overzicht bieden van de actuele stand van zaken op het vlak van de regelgeving inzake business & human rights en van de te verwachten ontwikkelingen op Belgisch en Europees niveau. We benaderen daarbij de problematiek, enigszins atypisch, in de eerste plaats vanuit het perspectief van het vennootschaps- en ondernemingsrecht.

Deelname is gratis, mits voorafgaande registratie.

Registreer online