Ivo Carlens

Biografie

Ivo Carlens (°1964) studeerde af als licentiaat in de diplomatieke wetenschappen en in de ontwikkelingssamenwerking en als G.A.S. Maghrebkunde aan de Universiteit Gent; later behaalde hij nog het kandidaatsdiploma in de rechten en een G.A.S. overheidsmanagement aan de VUB.


Waar hij aanvankelijk (1994) in de vakgroep publiekrecht actief was op het vlak van islamitisch recht en aspecten van bestuursproblemen en etniciteit in Afrika, is hij sinds 2000 vooral betrokken als expert bij projecten van de Vlaamse Gemeenschap. Als deeltijds OCMW-secretaris publiceert hij vooral over lokale besturen in het algemeen en over OCMW-aangelegenheden in het bijzonder.

Recente Publicaties

2020

VERBEECK, B. (et al.), “Legal instruments to Confront Administrative Inaction in Belgium: A gift for the Citizen but a Curse for the Government?” in D.C. DRAGOS, P. KOVAC en H.D. TOLSMA (eds.), The Sound of Silence in European Administrative Law, Londen, Palgrave 2020, 147-178.

2019

DUJARDIN, J., SOMERS, W., VAN SUMMEREN, L., CARLENS, I., DESMET, S. en VANWINCKELEN, K., Praktisch Handboek voor gemeenterecht, die Keure 2019, Hoofdstukken I en IX.

BEIRENS, D., DUJARDIN, J. en WEEKERS, B., Lokale besturen geannoteerd, Brugge, die Keure, 2019, diverse onderdelen.

2018

CARLENS, I., “Organisatie en structuur van de gemeente na de integratie, T.Gem., 2018, nr. 3-4, 175-188.