Annelies Nachtergaele

Biografie

Annelies NachtergaeleAnnelies Nachtergaele werkt als juriste voor het Vlaams Agentschap Integratie en Inburgering en is sinds 2020 ook praktijkassistente bij de Legal Clinic Mensenrechten en Migratierecht aan de Faculteit Recht en Criminologie van de Universiteit Gent.

Na haar studies rechten aan de KU Leuven en Stellenbosch University (2014), behaalde zij een bijkomende master in de mensenrechten en het internationaal humanitair recht. Zij verdiepte vervolgens haar kennis in deze materies door stages te lopen bij de Zwitserse NGO TRIAL International in Genève en bij de regionale delegatie van het Internationaal Comité voor het Rode Kruis in Parijs.

Hierna werkte zij gedurende vier jaar als advocaat aan de balie van Brussel, gespecialiseerd in asiel-en migratierecht, waar zij juridisch advies en ondersteuning gaf aan talrijke migranten.

Sinds 2021 is Annelies werkzaam als juriste voor het Vlaams Agentschap Integratie en Inburgering. Als experte vreemdelingenrecht, verleent zij juridische ondersteuning en vorming voor lokale overheden, organisaties en nieuwkomers met het oog op een correcte implementatie van het vreemdelingenrecht en asielrecht.

.