Leerstoel Willy Calewaert is toegekend aan Prof. Dr. Tom Vander Beken

05-10-2021 17:30 tot 07-12-2021 12:00
VUB, Campus Brussels Humanities, Sciences & Engineering campus Faculteit: Recht en Criminologie Gebouw I, Aula I 2.03 Pleinlaan 2, 1050 Brussel
VUB
evenementen.rc@vub.be
Voeg toe aan mijn agenda

De leerstoel Willy Calewaert (2020) is toegekend aan Prof. Dr. Tom Vander Beken. De lessenreeks in het kader van deze leerstoel gaat vanwege corona-uitstel door in het najaar 2021 aan de VUB.

Tom Vander BekenTom Vander Beken is gewoon hoogleraar aan de vakgroep criminologie, strafrecht en sociaal recht en directeur van het Institute for International Research on Criminal Policy aan de Universiteit Gent. Hij is onderzoeksdirecteur van de Faculteit Recht en Criminologie en directeur van de Doctoral Schools Humanities, Arts and Law van de Universiteit Gent.

Als jurist en criminoloog verzorgt hij onderwijs en doet hij onderzoek rond criminaliteit en de reactie daarop met een bijzondere aandacht voor strafuitvoeringsrecht en onderzoek naar penologische vraagstukken. Zijn werk is in toenemende mate interdisciplinair en gericht op maatschappelijke valorisatie.

De inaugurale lezing van de Willy Calewaert leerstoel vindt plaats op 5 oktober 2021 aan de VUB in Aula I.2.03 om 17:30.