Parallelle sessie 3: Koen Van den Eeckhout & Andries De Reyghere of Bezoek GUM

Let op: de onderstaande sessie valt samen met een mogelijk bezoek aan het GUM. Je kan dus ofwel de sessie bijwonen of opteren voor het museumbezoek. Het GUM kan je ook op andere momenten bezoeken (zie programma).

Koen Van den Eeckhout & Andries De Reyghere Koen Van den Eeckhout

Over mezelf (Koen)

Na het behalen van zijn doctoraat in de fysica in 2013 verruilde Koen de academische sector voor de wereld van communicatie en design. Hij is gefascineerd door het boeiende kruispunt van analytisch, creatief en communicatief denken. Als oprichter van information design agency vertaalt hij complexe data en informatie naar krachtige visuals.

Korte intro over de lezing (Koen)

We worden overspoeld door een tsunami van data en informatie. Visualisatie is één van de belangrijkste manieren om hier niet in te verdrinken. Een afbeelding zegt meer dan 1000 woorden – het is een huizenhoog cliché, maar absoluut waar. Complexe topics of grote hoeveelheden data kunnen dankzij de juiste visuals in één oogopslag begrijpelijk gemaakt worden. Maar om dat op een goeie manier te doen, is een unieke combinatie van skills nodig: zowel analytisch, creatief als communicatief moet je stevig in je schoenen staan. Maar hoe doe je dat?

Over mezelf (Andries)Andries De Reyghere

Andries onderzoekt en produceert reeds 20 jaar digitale producten, interactieve visualisaties en games. Zijn werk kan je vinden bij bedrijven als VRT, Studio100 en Club Brugge.
Met zijn passie voor "information design" probeert hij telkens complexe informatie helder te maken en vooral effect te verkrijgen. Hiervoor combineert hij expertises in statistiek, user interface design en game mechanics. In 2010 richte hij Bits of Love op, een digitale product studio die met deze expertises ondertussen unieke producten maakt.

Korte intro over de lezing (Andries)

De evolutie van datavisualisatie is de laatste 10 jaar alle richtingen beginnen uitgaan.
Aan de hand van cases zal Andries enkele trends toelichten die hij steeds meer vaststelt.
Daarbij zullen we zien dat het creatieve proces niet meer eenduidig is, maar nood heeft aan verschillende skills en invalshoeken. Steeds meer komt het kritische DNA van de "communicatiewetenschapper" daarbij van pas : wat willen we hier nu eigenlijk mee bereiken & wat is de beste vorm?

Wanneer?
Dinsdag 26/10 om 16:30

Waar?
FORUM @ Gents Universiteitsmuseum, Karel Lodewijk Ledeganckstraat 35, 9000 Gent

Streaming?
Volg nu live

Fysiek de lezing bijwonen?
Schrijf je in

Bezoek GUM (slot 2)GUM

Wat?

Het volledig vernieuwde Gents Universiteit Museum verkent de geschiedenis en context van wetenschap, onderzoek en kritisch denken. Het heeft daarbij bijzondere aandacht voor de vaak cruciale processen van vallen en opstaan, twijfel en verbeelding.

Hoe?

Studenten krijgen de kans om het GUM gratis te bezoeken.

Wanneer?
Dinsdag 26/10 om 16:30

Waar?
Gents Universiteitsmuseum, Karel Lodewijk Ledeganckstraat 35, 9000 Gent

De rondleiding bijwonen?
Schrijf je in
LET OP: Het GUM staat maximum 50 personen per half uur toe. Per slot (1,5 uur) worden er dus drie groepen van max. 50 studenten per groep toegelaten.