Carrièremogelijkheden: Nieuwe media & maatschappij of Film- en televisiesector of Marketing & communicatie

Let op: de onderstaande sessies zijn parallel. De drie sessies vinden tegelijkertijd plaats en je kan dus slechts éen van de drie bijwonen.


Nieuwe media & maatschappij

Wat?

In deze parallelle sessie Carrièremogelijkheden vertellen oud-studenten over hoe ze de opleiding, meer bepaald de master, hebben ervaren en hoe ze daarna hun weg hebben gevonden in het werkveld. Per afstudeerrichting schetsen alumni een beeld van de diverse professionele mogelijkheden. Voor de afstudeerrichting Nieuwe media & maatschappij komen er vier alumni langs.

Wie?

  • Lauranne Debbaudt volgde na haar master Nieuwe Media en Maatschappij, ook nog een MBA in Management, Innovation & Entrepeneurship aan de Antwerp Management School. Ze is momenteel Marketing Lead & Growth Consultant @ OONA en werkt ondertussen ook op freelance projecten via Upwork.
  • Peter Vermaercke werkt als digitaal strateeg bij In The Pocket, maar na zijn studies startte hij eerst als product designer bij Namahn in Brussel. Hij helpt bedrijven en ondernemers hun idee om te zetten in een concreet product of dienst.   
  • Elisa Van Wonterghem vervolledigde haar bachelor journalistiek met een master Nieuwe Media en Maatschappij. Ze werkt kort bij een Brussels PR bureau, maar ging daarna aan de slag bij Licom, een Brugse telecomintegrator waar de klanten bijstaat in het maken van een doordachte keuze, aansluitend aan hun wensen en noden.  
  • Maxim De Cauwer volgde na zijn master Nieuwe Media en Maatschappij nog een Master in Bedrijfseconomie en nu is hij Senior Strategy Consultant bij Monitor Deloitte. Hierbij werkt hij als een management consultant, met focus op Telecom, Media & Technology (TMT) industrie. Hij ondersteunde reeds verschillende telecom operatoren, technologie providers en start-ups omtrent verschillende strategische topics (bvb. business model innovation).  

We laten jullie zelf graag de inhoud van het panelgesprek bepalen. Hebben jullie nu al vragen die je zeker gesteld wil zien aan deze alumni? Stuur dan een mailtje met deze vraag naar Floor.Denecker@UGent.be

Wanneer?
Donderdag 28/10 om 13:30

Waar?
Filmzaal, Film-Plateau (Aula, Paddenhoek 3)

Streaming
Volg nu live

Fysiek de lezing bijwonen?
Schrijf je in

Film- en televisiesector

Wat?

In deze parallelle sessie Carrièremogelijkheden vertellen oud-studenten over hoe ze de opleiding, meer bepaald de master, hebben ervaren en hoe ze daarna hun weg hebben gevonden in het werkveld. Per afstudeerrichting schetsen alumni een beeld van de diverse professionele mogelijkheden. Voor de afstudeerrichting Film & TV komen er drie alumni langs.

Wie?

  • Alexander De Man koos ervoor om zich na de master verder op academisch onderzoek te richten. Hij is doctoraatsonderzoeker aan de UGent.
  • Jason Sevestre is woordvoerder van Aldi België en Luxemburg.
  • Ivy Vanhaecke is executive producer bij productiehuis De Mensen en stond daar al in voor de productie van onder meer Beau Séjour, Undercover en Le Tout Nouveau Testament.

Wanneer?
Donderdag 28/10 om 13:30

Waar?
3.10 Blok 2 in T2 technicum

Streaming
Volg nu live

Fysiek de lezing bijwonen?
Schrijf je in

Communicatiemanagement (Marketing & communicatie)

Wat?

In deze parallelle sessie Carrièremogelijkheden vertellen oud-studenten over hoe ze de opleiding, meer bepaald de master, hebben ervaren en hoe ze daarna hun weg hebben gevonden in het werkveld. Per afstudeerrichting schetsen alumni een beeld van de diverse professionele mogelijkheden. Voor de afstudeerrichting Communicatiemanagement komen er vier alumni langs.

Wie?

  • Chloé van Kerchove studeerde in 2020 af in de master Communicatiemanagement en waagde direct de sprong in het ondernemerschap. Ze richtte haar eigen onderneming Bolt Social Agency op waarbij ze zich specialiseert in social media management en online copywriting voor bedrijven.
  • Elien Catteeuw & Silke Vanhaute Elien Catteeuw koos na haar bachelor fotografie voor de opleiding communicatiewetenschappen met afstudeerrichting communicatiemanagement. Ook Silke Vanhaute studeerde af in communicatiewetenschappen met afstudeerrichting communicatiemanagement en had daarvoor reeds een bachelor in Bedrijfsmanagement Marketing behaald. Samen zijn Elien en Silke werkzaam als Accountmanagers bij Aleetoe, een van de eerste Vlaamse Marketplace agencies.
  • Marloes de Brabandere startte na haar master Communicatiemanagement (2020) als een onderwijsassistent aan de vakgroep Communicatiewetenschappen. Na deze vervanging van één jaar begon zij sinds kort als PhD student aan diezelfde vakgroep. 

Wanneer?
Donderdag 28/10 om 13:30

Waar?
Auditorium B - Walter Soete (T2, Technicum, Blok 2)

Streaming
Volg nu live

Fysiek de lezing bijwonen?
Schrijf je in