dr. Rebeca De Dobbelaer

Onderzoeker verbonden aan de onderzoeksgroep Center for Journalism Studies van de vakgroep Communicatiewetenschappen aan de Universiteit Gent.

 

Rebeca De Dobbelaer

 

rebeca.dedobbelaer@ugent.be | +32 9 264 91 57 | @DeDobbelaer_R | SvdJ

 

Bronnengebruik
Gezondheids –en wetenschapsjournalistiek
Framing van mentale gezondheidsproblemen en leerstoornissen
Public relations

 

Rebeca De Dobbelaer haalde haar diploma Communicatiewetenschappen (afstudeerrichting Mediacultuur) met grote onderscheiding aan de Universiteit Antwerpen en is momenteel assistent bij de vakgroep Communicatiewetenschappen (UGent) onder supervisie van prof. dr. Karin Raeymaeckers en prof. dr. Sarah Van Leuven. Ze ondersteunt onder andere de vakken ‘media-economie en mediastructuren’ (1e bachelor), ‘journalistieke nieuwsgaring en productie' (2e bachelor) en 'politiek en media' (master journalistiek). Daarnaast geeft ze ook regelmatig gastlessen voor een internationaal publiek met betrekking tot de geschiedenis van en evoluties in het Belgische medialandschap.
Intussen werkte De Dobbelaer ook een doctoraat af omtrent gezondheidsjournalistiek en de framing van mentale gezondheidsstoornissen zoals ADHD in het nieuws. Aan de hand van een multi-methodisch opzet probeerde ze inzicht te krijgen in de verschillende bronnen, stakeholders en inhoudelijke facetten van de gezondheidsberichtgeving in kranten, magazines, op radio en televisie, en online.
Voor De Dobbelaer aan haar academische carrière begon, werkte ze als journalist en blogger voor diverse nieuwsmedia. Dit werk probeert ze als freelance journalist en copywriter nog steeds verder te zetten.

Biblio