Aanbod voor scholen

Educatief aanbod voor leerlingen en leerkrachten

GUM

 

De UGent is een boeiende en creatieve omgeving die we graag met jou delen!

We organiseren workshops en nascholingen en bieden educatieve pakketten aan voor leerlingen en leerkrachten van het basis- en secundair onderwijs.

Begeleiding bij het studiekeuzeproces van secundair naar hoger onderwijs

De overstap naar het hoger onderwijs is voor veel jongeren een sprong in het duister. Als school speel je een belangrijke rol in het studiekeuzeproces van jouw leerlingen. Afdeling Studieadvies biedt heel wat initiatieven om je leerlingen daarin te begeleiden.

We voorzien een programma op maat, bij jou op school of aan de UGent. We bekijken graag samen de mogelijkheden:

  • Info voor leerlingen, ouders en leerkrachten over studiekeuze, structuur van het hoger onderwijs, studiepunten en leerkrediet ...
  • Rondetafel- of panelgesprek met student-rolmodellen
  • Klasbezoek aan de infotheek met cursussen van het 1e jaar van alle bacheloropleidingen
  • ...
  • Contacteer afdeling Studieadvies

Naast het aanbod voor scholen organiseert de UGent ook heel wat initiatieven voor studiekiezers en hun ouders.

Keuzestress? Vraag het aan SIMON!

Vraag het aan SIMON

SIMON is een online studiekeuze-instrument dat studiekiezers onmiddellijk feedback geeft over welke academische én professionele opleidingen aansluiten bij hun interesses en vaardigheden.

Honoursaanbod voor leerlingen secundair onderwijs

Met dit aanbod voor leerlingen uit het secundair onderwijs richt de UGent zich tot gemotiveerde en getalenteerde leerlingen die naast hun curriculum in het secundair onderwijs ruimte hebben om één of meerdere vakken uit het eerste bachelorjaar van een UGent-opleiding te volgen.

NieuwsbriefNieuwsbrief voor onderwijsprofessionals

Onderwijsprofessional uit het basis- of secundair onderwijs? Ontvang het laatste nieuws over wat er aan de UGent beweegt op het vlak van onderwijs (nascholingen, onderwijsonderzoek, initiatieven voor studiekiezers, wetenschapswedstrijden, onderwijstools etc. ).