Onderzoeksnamiddag Orthopedagogiek (uitgesteld) + uitreiking 3e masterproefprijs (digitaal op 21 december 2021)

(23-11-2021) De onderzoeksnamiddag van de vakgroep Orthopedagogiek van de Universiteit wordt o.w.v. de verstrengde maatregelen verplaatst naar het voorjaar. De uitreiking van de masterproefprijs zal wel plaatsvinden op dinsdag 21 december 2021, maar digitaal.

Onderzoeksnamiddag Orthopedagogiek 2021

BELANGRIJK: de onderzoeksnamiddag wordt uitgesteld naar het voorjaar, de uitreiking van de masterproefprijs zal wel digitaal doorgaan op 21 december.

“On revient toujours à ses premières amours”

De vakgroep Orthopedagogiek van de Universiteit Gent nodigt u graag uit op dinsdag 21 december 2021 op haar onderzoeksnamiddag en de uitreiking van de masterproefprijs door Stephan Svacina (uitgever Gompel & Svacina).
Als handelings- en praktijkwetenschap wil de orthopedagogiek dichtbij het werkveld en de praktijk staan. Tijdens deze onderzoeksnamiddag blikken we ‘live’ terug op drie doctoraatsonderzoeken die in coronatijden verdedigd werden voor een online publiek. Met Broekaerts integratieve handelingsorthopedagogiek als rode draad, gaan we in op de bevindingen van de doctoraten van Lana De Clercq, Anne Dekkers en Filip Morisse. We zien deze ontmoeting als een uitgelezen kans tot kruisbestuiving tussen onderzoek, praktijk en onderwijs.


Voor wie?

Orthopedagogen, praktijkwerkers, studenten, docenten en onderzoekers die werken met kinderen, jongeren en volwassenen in kwetsbare situaties

Waar en wanneer?

In Auditorium 5 in de gerenoveerde gebouwen van de H. Dunantlaan 1 – 9000 Gent op dinsdagnamiddag 21 december 2021 vanaf 13u30.

Hoe inschrijven?

Inschrijven kan tot 15 december via deze inschrijvingslink

Vragen rond de studiedag?

Contacteer Hanne Vandenbussche via Hanne.vandenbussche@ugent.be
Het evenement zal plaatsvinden volgens de dan geldende coronamaatregelen.
 


Wat mag u die namiddag verwachten?

13.30
Welkom (Prof. dr. Wouter Vanderplasschen, Vakgroepvoorzitter)

13.40
Ouderschapspraktijken en ervaringen in gezinnen van kinderen met en zonder een autismespectrumstoornis, cerebrale parese of Downsyndroom (dr. Lana De Clercq)

14.20
Wegen naar herstel van verslaving: Kwalitatief onderzoek naar persoonlijke ervaringen en ondersteuningsnoden (dr. Anne Dekkers)

15.00
Koffiepauze

15.25
Emotionele ontwikkeling van personen met een verstandelijke beperking: Toepassing van de Schaal voor Emotionele Ontwikkeling (SEO) en aansluitende coachingsmethodieken (dr. Filip Morisse)

16.05
Bekendmaking winnaar masterproefprijs door Stephan Svacina (uitgever Gompel & Svacina)

16.15
Presentatie masterproef door de laureaat van de masterproefprijs

16u30

Afsluiting & netwerkreceptie (indien toegelaten)

Gompel&Svacina