Green Guide

Laatste Editie

Green Guide 2020

Het concept

De Green Guide Gent, dat is onze manier om studenten Gent te leren verkennen op een duurzame manier. In 56 pagina's lijsten we heel wat betaalbare, kwalitatieve én duurzame adresjes op. Daarnaast geven we heel wat concrete tips rond duurzaam eten en leven, de groene plekjes van de stad, hoe met afval om gaan en hoe je vlot door de stad bewegen. Dat... en veel meer! 

Het boekje werd geschreven voor en door studenten. We hielden de stijl dan ook fris en dynamisch. We plannen minstens jaarlijks een update zodat je steeds de meest up-to-date informatie mee krijgt. 

Dat in het Engels zodat ook onze buitenlandse bezoekers er volop mee aan de slag gaan. Zo krijgen zij een jump-start bij het ontdekken van onze stad. Uiteraard is het ook een heel leuk boekje voor Vlaamse studenten die zeker nog verrast zullen worden met onverwachte adresjes en tips.  

We beseffen dat de Green Guide ver van compleet is. We staan zeer open voor aanvullingen, verbeteringen en kritieken. Laat het ons weten via duurzaam@ugent.be en dan nemen we je opmerkingen mee in de volgende editie.

Binnen de Green Office wensen we je veel plezier met ons groen kindje. 

Aanpassingen, errata, ... in verband met de laatste editie (2021)

* Mogelijke errata of voorstellen mogen doorgegeven worden via