Green Office Gent

De Green Office werft momenteel aan voor het tweede semester.

De rol van Green Office Gent

Sinds 2015 heeft de UGent een Green Office, waar studenten en personeel samen instaan voor de uitvoering en aansturing van het duurzaamheidsbeleid binnen de instelling. Ondertussen telt de Green Office Movement meer dan 45 leden binnen Europa!

Als spin in het duurzame web neemt de Green Office o.a. volgende taken op zich:  

  • Initiëren en coördineren van duurzaamheidsprojecten.
  • Opzetten van experimenten.
  • Verbinden van geëngageerde studenten en personeel binnen de Green Community.
  • Stimuleren en ondersteunen van collega's, vrijwilligers en beleidsmakers die duurzaam aan de slag willen.
  • Voorzien van letterlijke en figuurlijke ontmoetingsruimtes rond duurzame initiatieven.
  • Fungeren als centraal aanspreekpunt rond duurzaamheid aan de UGent.
  • De voortgang van het duurzaamheidsbeleid bewaken.

De Green Office als leeromgeving

Tegelijkertijd vormt de Green Office een leeromgeving voor jonge, geëngageerde studenten. Green Officers krijgen binnen het kernteam de kans om duurzaam engagement op te nemen en hun talenten te ontwikkelen. Voor hun inspanningen en verantwoordelijkheid krijgen zij een verloning. 

Als student binnen de associatie UGent kan je steeds je kandidatuur insturen

De Green Officers staan paraat om elke student of collega met een idee en/of zin bij te staan. Binnen de Green Community kan iedereen op eigen ritme aan de slag om bij te leren, actie te ondernemen, te helpen bij events, projecten uit te werken, ...

De Green Hub als incubator

De Green Hub, op de benedenverdieping van het UFO-gebouw, is dé locatie voor elke UGenter die vragen of plannen heeft rond duurzaamheid. De Green Office, duurzame studentenorganisatie D'URGENT en de Stadsacademie zijn hier de vaste bewoners. 

De Green Hub staat echter open over voor de gehele Green Community. Iedereen kan zich hier uitleven, acties opzetten, vormingen organiseren of gelijkgezinden ontmoeten. 

En actie!

Met de Green Office trachten we snel in te spelen op opportuniteiten en vragen. Een overzicht geven van alle acties en projecten waar we mee bezig zijn is dan ook niet vanzelfsprekend. Maar hier doen we alvast een poging.

Via de Facebook-pagina en Instagram-account kan je onze acties mee opvolgen.