Green Office Gent zoekt vers bloed

Versterk jij de Green Office in 2022?

Vanuit Green Office Gent zijn we binnen de associatie UGent op zoek naar gemotiveerde studenten (m/v/x) om ons team de komende semesters te versterken.

Binnen het Green Office model werken we immers met studenten en personeel samen rond een hele waaier aan duurzame ideeën en projecten. 

Dus als je mee wil bouwen aan een duurzaam UGent, dan zijn wij op zoek naar jou!  

Waarom deze kans grijpen?

Je zal deel uitmaken van een warm team van projectmedewerkers, coördinerende studenten en personeel. Binnen het duurzaamheidskantoor krijg je ondersteuning op alle vlak (coaching, vorming, logistiek, financieel). De Green Office is een leerplek waar experimenteren wordt toegejuicht, zelfs al loopt het even niet van een leien dakje.

Naast een leerrijke werkervaring en dynamisch team belonen we je inzet ook met een eerlijke financiële vergoeding.

En... je werkt mee aan een duurzamere universiteit en toekomst!

Verwachtingen en verantwoordelijkheden

  • Je kan je vanaf februari 2022 gedurende 2 tot 4 semesters vlot minstens tien uur per week vrijmaken tijdens de lesweken.
  • Je bent niet bang om dingen aan te pakken en kunt niet wachten om de UGent mee te verduurzamen.
  • Je bent goed in het bewaken van overzicht en het samenvoegen van informatie.
  • Je kunt goed zelfstandig werken en bent een kei in communiceren.
  • Je hebt een passie voor duurzaamheid en wilt graag je schouders mee zetten onder het verduurzamen van de universiteit.

We zijn momenteel op zoek naar de volgende drie profielen:

1. Community, netwerk en vrijwilligers

Ben jij een geboren netwerker die de verschillende duurzame studenten initiatieven aan UGent wilt verbinden en versterken? Heb je ervaring met het ondersteunen en wegwijs maken van vrijwilligers?  Ben je een mensenvriend die ervan houd om een warme omgeving te creeëren waar een team kan floreren?

Dan is dit je kans! We zijn op zoek naar een student die gebeten is door community-building, netwerk en vrijwilligerswerking.

2. Summerschools

Volgde je zelf al een van de summerschools georganiseerd door de Green Office? Wil je je schouders zetten onder de volgende Summer School Klimaat, Dierenwelzijn, ...? Wil je mee nadenken over de invulling? En ga je mee op zoek naar studenten en sprekers die er een topweek van willen maken?

Meld je nu aan! We zijn op zoek naar een student die ook in de zomervakantie enkele dagen beschikbaar is, en zeker tijdens de laatste weken voor de start van het academiejaar 2022-2023, wanneer de summer schools plaats vinden.

3. Inclusie en diversiteit

Droom je van een universiteit die toegankelijk en inclusief is voor iedereen? Zette jij je al in rond de strijd tegen allerhande vormen van discriminatie en structureel racisme, validisme, seksisme, kolonialisme, sociale ongelijkheid,... binnen of buiten de UGent?

Vervoeg ons team! De student gaat samen binnen het Green Office team, maar met begeleiding van medewerkers Diversiteit en Inclusie rond deze thema's aan de slag. Eigen inbreng en ideeën zijn zeer welkom!

Geïnteresseerd?  voor verdere vragen! Maar bovenal: vul onze motivatiefiche in en laat ons weten via mail tot 2`1 december waarom jij de geknipte persoon bent.

Vrijwilligers

Heb je niet de tijd of capaciteit om je tien uur per week vrij te maken? Vervoeg je graag een bestaand project? Heb je zelf een idee voor een actie, project of campagne? We hebben ook een warme poel vrijwilligers die actief zijn binnen de Green Community.

Alle talenten, achtergronden en profielen zijn welkom. We geven binnen onze activiteiten ook graag ruimte aan designers, grafici, website-ontwerpers en bob(ette)-de-bouwers-skills. Weet ons te vinden!

Interesse? Kom langs op ons vrijwilligersevent 'Making Tomorrow' op 15 februari, neem zeker een kijkje op de Green Community website voor een overzicht van projecten, schrijf je in voor onze nieuwsbrief, volg ons op onze socials (Facebook en Instagram), of contacteer ons via mail.