Sustainights

Interesseren duurzaamheidstopics jou? Wil je de wereld verbeteren, jouw campus, of jezelf? En leer je graag ook medestanders onder de Gentse studenten kennen? Dan denken we dat je je draai zal vinden tijdens de Sustainights in de Green Hub. Met info- en discussiemomenten, workshops en met verschillende toffe duurzaamheidsacties leer je op een leuke en laagdrempelige wijze kennis (en mensen) bij. Jij kiest zelf welke avonden je graag aansluit. Een volle 10-beurtenkaart blijft natuurlijk wel het summum. 

Aanstormende Sustainights voor dit semester

 • Dinsdag 19 oktober – 20u – Green Hub – Gratis – NL/EN 

  Game Night: Gezellig gezelschap spelen

  Game Night, dat is met een glaasje, een hapje en wat achtergrondmuziek de duurzame spelletjeskast van de Green Hub ontdekken. En ondertussen al die andere duurzame zielen van de Green Community wegspelen natuurlijk. Geef toe, wat is er leuker op een dinsdagavond? 

 • Dinsdag 26 oktober – 18u tot 21u – Green Hub – Gratis – NL 

  Super Workshop: Actieve hoop

  Ben je geraakt door de ernstige schade die de mens toebrengt aan het leven op aarde? Voel je je soms overweldigd door de omvang van de uitdagingen waar we op dit moment mee geconfronteerd worden? Steven Vromman en Ilse Simoens geven je in een workshop handvaten om die gevoelens van onmacht om te zetten in kracht en actie, gebaseerd op het boek 'actieve hoop' van Joanna Macy. Door ervaringsgerichte oefeningen krijg je zo zin en inspiratie om verantwoordelijkheid op te nemen binnen de context van je eigen leven, vanuit jouw eigen passies en talenten.

 • Dinsdag 2 november – 20u – Green Hub – Gratis – NL/EN 

  Movie night: This changes everything

  Na een heerlijk verlengd weekend mag je je neervlijen in de Green Hub een herbruikbare beker popcorn. Ondertussen mag je samen met de andere Green Comm’s mee van onze topfilm. Met ludieke nabespreking uiteraard.

 • Dinsdag 9 november – 20u – Green Hub – Gratis – EN

  Speakers corner: Climate justice

  ‘Een rechtvaardig klimaatbeleid zal sociaal zijn of niet zijn’, je hoort het gelukkig meer en meer. Maar wat betekent dit nu concreet? En op welke aspecten heeft dit betrekking? Onze spreker geeft je een mooi over- en inzicht rond dit wicked issue. Na deze sustainight kan je vlot en geïnformeerd de ‘climate justice, now’ leuze meebrullen.

 • Dinsdag 16 november – 20u – Green Hub – Gratis – EN

  Speakers corner: Fair Fashion

  Zelf achter propere was schuilt vaak een vuil verhaal. Zo zichtbaar de vlekken, zo onzichtbaar het leed dat sommige kledij met zich meebrengt. Waar zitten de problemen in de productieketen juist? En vooral, hoe zorg ik ervoor dat er werk gemaakt wordt van eerlijke kledij? Onze twee sprekers geven je graag duiding en de nodige tips & tricks.

 • Dinsdag 23 november – 20u – Green Hub – Gratis – NL 

  Workshop: Goeie raad bij discussies over het klimaat

  Vanavond krijg jij dé kans om het A-B-C van discussiëren aan te leren zonder er plankenkoorts aan over te houden. De instructoren van de Gentse Debatclub reiken je interessante handvaten aan en gaan direct ook al voorzichtig met je aan de slag rond enkele leuke klimaatstellingen. Een niet te missen kans waar we trouwens in het tweede semester verder mee aan de slag gaan.

 • Dinsdag 30 november – 20u – Op verplaatsing – 5 euro – NL 

  Workshop: Vegan koken op studentenmaat (nog te bevestigen) 

  Heb jij ook zin om je plantaardige kookskills te ontwikkelen of te verbeteren? Dan is dit dé workshop voor jou! Samen met een 20-tal andere studenten wordt je door een echte chef in een echte keuken ondergedompeld in lekker plantaardig koken op studentenmaat. 

  • Dinsdag 7 december – 20u – Green Hub – Gratis – NL 

   Workshop: Verduurzaam de wereld via je spaarpot

   De wereld luistert naar de taal van het geld en zelf jouw eerste spaarcenten kunnen een verschil maken. Wat onderscheidt een duurzame bank van de classico’s? Wat is het belang van Divestment nu juist? En hoe kan jij mee het verschil maken? In deze workshop bepaal je zelf de criteria waar jouw droombank aan zou voldoen. De medewerkers van Triodos Bank gaan er graag met jullie mee aan de slag én in discussie. 

  • Dinsdag 14 december – 20u – Green Hub – Gratis – NL/EN 

   Fun Night: Duurzame karaoke

   We sluiten de eerste duurzame post-corona semester af met een spetterende kerst-karaoke met een groene draad. Zingen, luisteren, dansen en/of lachen. You pick, we play. En dan met een fris hoofd de blok in natuurlijk. 

  Locatie

  • Green Hub, benedenverdieping UFO (Sint-Pietersnieuwstraat 33)

    Onze awards

    Engagement om de UGent, de stad of de wereld een beetje duurzamer te maken, belonen wij graag!

    De Groene Ruijter award

    Deed je iets strafs dit academiejaar op vlak van duurzaamheid? En wil je dat de UGent jouw initiatief verder uitrolt? Ding dan mee naar 'De Groene Ruijter'!

    De FUTUREproef award

    Maakte je een thesis rond een sociaal-ecologisch duurzaamheidsvraagstuk? Dan win jij misschien De FUTUREproef award.

    Meer info?