De Lees, Leer & Discussieer Club

Welkom op onze Kick-Off, maandag 18 oktober (20u) in de Green Hub!

Kom je mee verdiepen in een sociaalrechtvaardige klimaataanpak

Na een succesvolle test vorig jaar gaan we dit jaar helemaal voor een lees, leer en discussieer-clubje. Samen met een 10-tal andere studenten kan je je zo laagdrempelig verdiepen in een wicked issue. Dit jaar verdiepen we ons (minstens) een semester in Klimaatrechtvaardigheid in zijn (on)volledigheid. Een thema waar bijzonder veel over te leren en te discussiëren valt. Want wanneer spreken we juist over een sociaal rechtvaardig klimaatbeleid (op alle niveau's) én hoe geef je daar goede invulling aan? 

Samen aan de slag

Doorheen het eerste semester diepen we samen het onderwerp uit aan de hand van interessante sprekers, vormingsmomenten en teksten, films of boeken, maar vooral ook elkaar!

Regelmatig splitsen we op basis van jullie interesses even in kleinere groepjes, waarbij je je samen verdiept in een interessant aspect dat we vervolgen terug naar de grote groep brengen. Wij zorgen vanuit de Green Office voor de omkadering,  extra sfeer en begeleiding.

Per semester komen we een 7-tal keer samen, gezellig samen in de Green Hub en tussendoor ook online. Als dat geen fijne manier is om bij te leren én leuke mensen te leren kennen!

Debatteren, debatteren, wie het nog niet goed doet kan het nu leren

We nemen je - als je geïnteresseerd bent - in het tweede semester graag mee in een debattraject, waar je het A-B-C van discussiëren aanleert. Zin om je debatteerskills te verbeteren, je kritische blik op dit actuele onderwerp los te laten, nieuwsgierig naar de kritische blik van een ander? Dan is dit traject een must voor jou!

Kom naar onze infosessie

Op maandag 18 oktober ben je van harte welkom in de Green Hub voor onze kick-off, waar we samen met jullie het verdere programma bespreken. 

Kan je er niet bij zijn, maar ben je wel geïnteresseerd? Stuur een mailtje naar duurzaam@ugent.be en we nemen je mee in het verhaal.