UGent opent academiejaar 2021-2022

Maandag 27 september 2021 start het academiejaar. Yes, eindelijk weer samen op de campus. En nee, niet alles is hetzelfde, maar we gaan er samen voor!

YES...

Ja, we hebben goesting in het nieuwe academiejaar! We kijken er naar uit om elkaar opnieuw on campus te ontmoeten, om samen te studeren en te werken. Heb je nog vragen over het nieuwe academiejaar? Check deze link:

Visual YES/NO opening academiejaar 2021-2022AND NO

Eindelijk terug...?

"Weet iemand hier de breakout rooms zijn?"
"Les volgen in mijn pyjama thuis is anders ook wel comfortabel."
"Wel jammer dat ik nu niet thuis ben om mijn pakje te ontvangen."

Nee, niet alles is hetzelfde. Sommige dingen kunnen anders en beter. Maar samen maken we er een schitterend academiejaar van. We heten alle tienduizenden studenten en duizenden medewerkers opnieuw ontzettend welkom aan de UGent!

Doe mee: verspreid de welkomstboodschap

Pas je omslagfoto's voor sociale media aan, hang een affiche op je kot of thuis, ... Open samen met ons dit nieuwe academiejaar van YES AND NO!

Officiële opening academiejaar

Dit jaar opende het academiejaar opnieuw volgens de jarenlange traditie: met een stoet vanuit de recent heropende Boekentoren richting de Aula, waar de plechtige zitting plaatsvond op 24 september. 

  • Herbekijk de beelden van de stoet en de zitting: 

© UGent - Jonas VandecasteeleDe Boekentoren is back (en je kan hem bezoeken)

Na negen jaar renovatie opent de Boekentoren opnieuw de deuren. De universiteitsbibliotheek van de UGent is de grootste erfgoedbibliotheek van Vlaanderen. Je kan hem bezoeken, via een gegidste rondleiding of via een virtual tour. 

Bezoek de Boekentoren, fysiek of vanuit je luie zetel

Gezocht: straffe verhalen

We zijn op zoek naar straffe verhalen en herinneringen over de Boekentoren. Ken jij zo’n verhaal? Beleefde jij er een onvergetelijk moment? Herinner je je een grappige anekdote? Of misschien heb je er de liefde van je leven ontmoet? Laat het ons weten. We gaan aan de slag met de opvallendste anekdotes.

Mail je straf verhaal over de Boekentoren

#UGentopent

We wensen elk van jullie een vlotte start van het nieuwe academiejaar toe. We gaan dit academiejaar voor gedeelde uitdagingen waarin alle UGent'ers, studenten en personeel, het verschil maken.