Sustainability Summer Schools 2022

In de zomer van 2022 organiseerde Green Office Gent drie Sustainability Summer Schools voor en door studenten: Klimaat, Degrowth en Dierenwelzijn. Hou deze webpagina in de gaten voor nieuws voor de editie van 2023!

Sustainability Summer schools

Wat?

Summerschools voor en door studenten rond de uitdagingen van vandaag!

Voor wie?Summerschool Klimaat groepsfoto.

De Sustainability Summer Schools richt zich in eerste plaats op gemotiveerde studenten van alle richtingen van Associatie Universiteit Gent (AUGent). Op basis van een motivatiefiche worden er in totaal 70 studenten geselecteerd voor klimaat & degrowth, en 30 voor dierenwelzijn. Ben je geen student maar heb je wel interesse? Dien gerust je motivatiefiche in, uitzonderingen zijn mogelijk.

Kosten

De summer school is gratis voor deelnemers. Alle activiteiten en maaltijden worden gedekt door de UGent.

Taal

De summer school Klimaat zal plaatsvinden in het Nederlands, de summer school Degrowth in het Engels, Dierenwelzijn in het Nederlands.

Welke meerwaarde? 

De summer school biedt een uitgelezen kans om je kennis rond de uitdagingen van vandaag te verbeteren en je kijk op de problematiek te verbreden.

Door met medestudenten actief rond problemen te werken tijdens de workshops, ondervind je zelf de uitdaging om verschillende visies met elkaar te verenigen in de zoektocht naar oplossingen voor een economie die bijdraagt aan een  sociaal-rechtvaardige maatschappij binnen de ecologische grenzen van onze planeet.

Daarnaast bouw je een netwerk van contacten op met geëngageerde medestudenten uit verschillende opleidingen.

Inschrijven

Ben je ook gemotiveerd om deel te nemen aan deze informatieve en toffe summer schools? Schrijf je dan zo snel mogelijk in! Mail je motivatiefiche klimaat (nog enkele plekjes) of motivatiefiche degrowth (wachtlijst) naar duurzaam@ugent.be ten aanzien van Jet Winterink. Als onderwerp voor de mail gebruik je: "Motivatiefiche Summer School Klimaat" of “Motivatiefiche Summer School Degrowth” (wachtlijst) , afhankelijk voor welke track je je wil inschrijven.

Voor de summerschool Dierenwelzijn mail je de motivatiefiche dierenwelzijn (wachtlijst) naar info@dierzaam.org.

 De selectie gebeurt op continue basis, dus wees er snel bij! De ervaring leert dat er altijd kandidaten van de wachtlijst toch kunnen deelnemen door annulaties van de deelnemers.

`Toegankelijkheid

Ben je een persoon met een beperkte mobiliteit of heb je andere speciale noden om deze activiteit bij te wonen, aarzel dan niet om ons te contacteren zodat we samen kunnen kijken hoe we hier tegemoet aan kunnen komen.

Summer school Dierenwelzijn

Wat?

 De summer school zal bestaan uit drie goed gevulde dagen waarin kennis en expertise inzake dierenwelzijn centraal staan. In allerhande thema’s zoals o.a. gezelschapsdieren, wilde dieren en proefdieren wordt ingezoomd op het huidige beleidskader vanuit diverse invalshoeken om een beeld te kunnen krijgen van wat goed is en wat beter kan. Er zal ook stilgestaan worden bij het beroep van de dierenarts, en hoe dierenwelzijn daarin van essentieel belang is.

De summerschool wordt georganiseerd door studenten actief bij dierzaam.org en de Green Office.

Wanneer?

Van vrijdag 16 september tot en met zondag 18 september 2022

Weekplanning

Hier vindt je een overzicht van de sprekers, workshops, excursie, ...

Contact

info@dierzaam.org

Summer schools Klimaat en Degrowth

Wat?Summerschool Klimaat speeddate literatuur.

Via workshops en lezingen leer je 5 dagen lang over klimaat en degrowth met een interactieve benadering van de thema’s. Daarnaast neem je deel aan een excursie, ontmoet je boeiende sprekers en word je deel van een gemotiveerde groep studenten! De Summer School Degrowth wordt samen georganiseerd met Degrowth België.

Je leert niet alleen de uitdagingen kennen van de verschillende disciplines. Onder begeleiding van experts verdiep je je ook in concrete probleemstellingen, waar je met medestudenten uit verschillende studierichtingen je tanden in zal zetten.

We sluiten de week gezamenlijk af met een presentatiemomentje door de deelnemers. 

Wanneer?

De summer schools vinden beide plaats van 19 tot en met 23 september 2022, iedere dag van 9u - 18u. Op woensdagavond is er een interessante avondactiviteit met keynote speaker voorzien om 20u.

WeekplanningSummerschool Klimaat workshop: Campus Sterre klimaatneutraal.

De summerschools klimaat en degrowth hebben een breed gedeeltelijk programma, en een programma waarin meer in de diepte gegaan wordt. Bekijk hier de weekplanning van de Summer School Degrowth, en hier deze van de Summer School Klimaat.

Contact 

duurzaam@ugent.be

Coördinator

Jet Winterink

Kernteam

Evi Van Paemel

Henrique Gonçalves 

Irma Emmery

Kimberley Vandenhole

Andy Deprez