Veelgestelde vragen over de Wetenschappelijke Nascholing

Inschrijven

Registratie is per persoon, daarvoor heeft u een uniek mailaccount voor nodig. U dient dus te beschikken over twee unieke mailadressen.

Het lidmaatschap van de Wetenschappelijke Nascholing is "per persoon", op "persoonlijke naam" en met een uniek e-mailadres te registreren. Stap voor stap vertellen we hoe u een webmail account aanmaakt bij Gmail en Outlook; de twee bekendste aanbieders van gratis e-mailaccounts.

Online registreren is verplicht. Familie/vrienden/buur/buurtwerker/... kan de inschrijving doen via zijn/haar mailaccount of een mailaccount aanmaken in naam van de geïnteresseerde. De factuur kan onmiddellijk bij de registratie online worden betaald. De lidkaart en communicatie wordt naar het thuisadres verstuurd dat opgegeven wordt bij de registratie. Eventuele verdere communicatie verloopt via het opgegeven mailadres en online via de website. Registreert u zich op de wachtlijst, dan ontvangt u bericht via het opgegeven mailadres.

U zal na de verwerking van uw inschrijving een e-mail ontvangen vanwege de Universiteit Gent (betaalverzoek@ugent.be) met de factuur toegevoegd als bijlage. In de mail wordt de mogelijkheid geboden om rechtstreeks online te betalen. Daarnaast blijft de mogelijkheid behouden om via overschrijving te werken.

Praktische informatie

U ontvang uw lidkaart enkele dagen voor aanvang van de lessenreeks. Bent u geregistreerd en ontving u uw lidkaart niet, dan meldt u zich aan bij de eerste lezing bij de verantwoordelijke. Bent u niet ingeschreven, dan krijgt u geen toegang tot de lessenreeks. Staat u op de wachtlijst en ontving u geen bericht, dan heeft u geen toegang tot de lessenreeks. Het heeft geen zin alsnog uw kans te wagen bij de eerste lezing. Omwille de beschikbaarheid is er geen mogelijkheid hiervan af te wijken.

Kan u zich alsnog inschrijven op de wachtlijst. Wij brengen u eind september op de hoogte indien u alsnog kan deelnemen.

Omwille de capaciteit in de leszalen beperkt is en de UGent de lessenreeks toegankelijk wil houden voor een breed publiek, voorzien we elke lezing (van de lessenreeks Gent) te streamen. U kan ervoor kiezen bij de inschrijving te registreren voor online lessenreeks (40 euro). De lezingen zullen beschikbaar zijn via UFORA.

De digitale lessenreeks van het vorige academiejaar vindt u op Ufora. Het gebruik van Ufora is eenvoudig en vereist geen bijzondere technische kennis. Alles wordt bevattelijk uitgelegd op de Ufora pagina voor studenten

U maakt een weloverwogen keuze bij de registratie. Er is GEEN wissel mogelijk. Bij controle van de toegang zal u uw keuze moeten voorleggen. Indien u de correcte toegang op naam niet kan voorleggen dan kan u de toegang geweigerd worden.

De UGent doet er alles aan om je veiligheid on campus maximaal te garanderen. De Dienst Veiligheid en Preventie van de UGent volgt hierin steeds de maatregelen die worden bepaald door de overheid. Indien de coronacijfers gunstig blijven evolueren, zal het academiejaar 2021-2022 kunnen opstarten in code groen, waarbij geen bijzondere coronamaatregelen meer van toepassing zijn. De actuele info over de impact van het coronavirus aan de UGent kan u nalezen via volgende webpagina: https://www.ugent.be/nl/actueel/coronamaatregelen.

Deelnemers houden het mond-neuskapje op bij het binnenkomen en tijdens de lezing.
Tot nader bericht is er geen koffiepauze toegelaten. Bij het binnenkomen ontvangt u, ter vervanging, een watertje. U mag dit benuttigen tijdens de lezing. Enkel dan kan u uw mondkapje even afzetten.