Workshop 'Wat te doen bij grensoverschrijdend gedrag en machtsmisbruik'

Medewerkers , Studenten
20-04-2022 van 14:30 tot 17:30
Leslokaal 1.10 T2 Technicum Blok 2, Sint-Pietersnieuwstraat 41, 9000 Gent
Diversiteit & Inclusie (kabinet van de vicerector) in samenwerking met Green Office (afdeling Milieu)
Femke.Lootens@UGent.be

Workshop rond wat te doen bij grensoverschrijdend gedrag en machtmisbruik door gender experte Katrien Van der Heyden.

Na wat er de laatste maanden in de media gekomen is is het voor iedereen duidelijk dat er verandering moet komen aan de UGent. Jammer genoeg gebeurt grensoverschrijdend gedrag en machtsmisbruik op onze universiteit.

Systematische verandering is nodig maar ook het herkennen en leren omgaan met patronen en gedrag van mensen in machtsposities als slachtoffer en als bijstaander is essentieel.

In deze workshop worden oefeningen en kleine case studies toegepast om met bovengenoemde problematiek om te gaan.

Katrien Van der Heyden is socioloog met een master in genderstudies. Ze werkt als onderzoeker aan de Universiteit Antwerpen en is tevens zelfstandig gender consultant. De belangrijkste focus in haar werk is gelijke kansen, diversiteit en het bestrijden van gender stereotypen. Ze is betrokken bij allerlei projecten om de wereld een meer diverse en tolerante plek te maken waarbij mensen als gelijken behandeld worden.

Registreer online