Workshop 'Dag van de Wetenschap: Ayouni, een filmisch eerbetoon aan de 150.000 vermiste personen in Syrië'

Alumni , Journalisten , Medewerkers , Studenten
28-11-2021 van 15:30 tot 17:00
Film-Plateau, Paddenhoek 3, 9000 Gent
UGent Human Rights Research Network (HRRN)
Nina.DeGrauwe@UGent.be
Voeg toe aan mijn agenda

Deze workshop belicht hoe artistieke praktijken de ervaringen van slachtoffers in Syrië zichtbaar maken en afwezigheid ombuigen naar aanwezigheid.

Brigitte Herremans bespreekt hoe slachtoffergroepen, ngo’s en kunstenaars slachtoffers uit de vergetelheid halen en de heersende moedeloosheid over het onrecht proberen tegen te gaan. Dit gebeurt aan de hand van de documentaire Ayouni (‘Mijn ogen, mijn liefste’), waarin de Syrisch-Palestijns filmmaakster Yasmin Al-Fedda inzoomt op het thema van gedwongen verdwijningen, waaraan zowel het Syrische regime als gewelddadig jihadistische groeperingen zich schuldig maken.

Meer info via www.hrrn.ugent.be

Inschrijven vanaf begin oktober via www.dagvandewetenschap.be