Tentoonstelling 'Thursday Late / Late Donderdag @ GUM & Plantentuin'

GUM - Gents Universiteitsmuseum, K.L. Ledeganckstraat 35, 9000 Gent
GUM - Gents Universiteitsmuseum / Plantentuin
michael.marien@ugent.be

Elke eerste donderdagavond van de maand openen het GUM en de Plantentuin de deuren tot 22u. Gratis voor UGent/UZGent-studenten en -medewerkers.

Elke eerste donderdagavond van de maand openen het GUM en de Plantentuin, samen met bijna alle andere Gentse musea, de deuren. Laat je prikkelen door de wetenschap, de twijfel en de kunst. De kikkers in de serres van de Plantentuin repeteren alvast hun avondlijke kwaak- en fluitconcert. In het GUM duiken we in het brein van wetenschappers. Welke uitdagingen komen ze tegen? Hoe gaan ze te werk? Welke ruimte is er voor verbeelding, twijfel en falen? En welke impact heeft dat alles op ons leven en denken? En natuurlijk, welke bijzondere objecten illustreren dit verhaal? In het nieuwe wetenschapsmuseum ontdek je een waardevolle en uitzonderlijke collectie uit verschillende disciplines, van biologie tot archeologie, van psychologie tot geneeskunde. Dit zowel uit de geschiedenis van de wetenschappen als uit hedendaags onderzoek, met een blik op de toekomst. In de expo's en het programma onderzoekt het GUM ook de brug tussen wetenschap en kunst.