Tentoonstelling 'Project Paleis, een eeuwfeest'

Alumni , Medewerkers , Privépersonen , Studenten
01-04-2022 10:00 tot 21-07-2022 18:00
BOZAR, Ravensteinstraat 23, 1000 Brussel
Vakgroep Architectuur & Stedenbouw, vakgroep Kunst-, muziek- en theaterwetenschappen
wouter.davidts@ugent.be

De tentoonstelling 'Project Paleis, een eeuwfeest' is het centrale punt in de festiviteiten rond '100 jaar Paleis voor Schone Kunsten van Brussel'.

In 2022 is het exact 100 jaar geleden dat het Paleis voor Schone Kunsten van Brussel werd opgericht. BOZAR nodigde samen met curator prof. Wouter Davidts (vakgroep Architectuur & Stedenbouw en Kunst-, muziek- en theaterwetenschappen) een tiental kunstenaars uit om aan de hand van nieuw werk te reflecteren over wat een kunstenhuis als Bozar vandaag én morgen kan zijn. Het resultaat is de tentoonstelling 'Project Paleis, een eeuwfeest'. Elke kunstenaar mocht een kunstwerk of archiefstuk selecteren uit de rijke geschiedenis van de instelling. Via de grote en kleine verhalen die de kunstenaars brengen, krijgt het publiek niet alleen een bijzondere blik op de geschiedenis van het huis, maar ook gespreksstof voor de toekomst. Project Paleis is geen chronologisch archiefverhaal van de hoogtepunten van het verleden, maar een hedendaags parcours dat ook eigenzinnige en kritische standpunten aankaart.

Registreer online