Tentoonstelling 'Human Rights Week: Syrians in the Frame'

Liberas, Kramersplein 23, 9000 Gent
UGent Human Rights Research Network (HRRN), Liberas, Amsab-ISG
ninadegrauwe@hotmail.com

Syrische burgers komen steeds minder in beeld in de verslaggeving of debatten over het Syrische conflict in het Westen. Al te vaak zijn burgers aanwezig op de achtergrond, als figuranten, verdrongen door de sterke aandacht voor de terreur van de Islamitische Staat, de militaire conflicten en de vluchtelingenkwestie.

Syrisch fotograaf Mohammed Abdullah (Artino) wil Syrische burgers in beeld brengen. In deze tentoonstelling belicht hij de menselijke kant van het conflict. Centraal staat de veerkracht van de individuen die hij ontmoette op zijn omzwervingen in de belegerde stad Oost-Ghouta en een vluchtelingenkamp in de Bekavallei in Libanon. Hij toont individuen die hun menselijkheid proberen te behouden tijdens onmenselijke situaties van belegering, uithongering, bombardementen en onrecht.

De tentoonstelling is te bezichtigen tijdens de kantooruren van Liberas (ma-do: 8u30-17u; vr: 8u30-12u30).