Happening 'Taal Is Macht: Startshow Week Van Het Nederlands'

02-10-2021 van 20:00 tot 21:30
Zuiderpershuis, Waalsekaai 14, Antwerpen
Martina.Vitackova@UGent.be
Voeg toe aan mijn agenda

Op zaterdag 2 oktober lanceren we de zevende editie van de Week van het Nederlands met een bruisende avond vol woord, muziek, debat en performance!

Dit jaar is het thema van de startshow ‘Taal is macht’; een onderwerp waar Zuid-Afrikaans dichter en schrijver Antjie Krog al heel haar schrijvende leven mee bezig is. De Week van het Nederlands-ambassadeurs Jaouad Alloul en Elfie Tromp brengen in première hun geestige performance over de kracht van woorden en Marjan De Ridder gaat samen met het publiek op zoek naar de grenzen van taalregels.

Naar aanleiding van de podcastreeks Canonconversaties gaat presentator Anke Verschueren in gesprek met Rashid Novaire, Leonore Spee en Antjie Krog over de macht van de literaire canon.

Muziek is er van het collectief Teletext, dat zich voor hun slow rap poetry liet inspireren door Theodoor van Ryswyck.