Symposium 'Improving Quality and Safety in Primary Care: lessons from an international perspective’

Journalisten , Medewerkers , Studenten
25-10-2021 van 11:30 tot 16:30
Vlaams Parlement, IJzerenkruis 99, 1000 Brussel
Quality and Safety Ghent
Lenzo.Robijn@UGent.be
Voeg toe aan mijn agenda

Het eerste live symposium van het interdisciplinair expertisecentrum voor kwaliteit en veiligheid in de eerstelijnszorg Quality and Safety Ghent.

Inzetten op kwaliteitsvolle zorg betekent in dialoog gaan met de verschillende actoren en leren uit ervaringen in het buitenland. Huisartsenpraktijken werden recent tijdens de pandemie geconfronteerd met een aantal ongekende uitdagingen om blijvend kwaliteitsvolle zorg te verlenen. Ondanks verschillende initiatieven om de kwaliteit en veiligheid van zorg te verbeteren, is er nog ruimte voor verbetering.

Programma:

• 12u30-12u55: Welkomstwoord Sara Willems, voorzitter Q&S Ghent en vakgroep Volksgezondheid en Eerstelijnszorg Universiteit Gent
• 12u55-13u35: ‘Quality and safety in primary care: inspiration from the UK’ (Martin Marshall, professor in Health Care Improvement’, University College London, UK)
• 13u45-14u30: ‘Quality circles for quality improvement in primary health care’ ( dr. Adrian Rohrbasser)
• 14u30-15u30: Interactief debat met Svin Deneckere (VIKZ), Roel Van Giel (Domus Medica), Brieuc Van Damme (RIZIV) en Jan De Maeseneer (WHO)

Register online