Studiedag 'Migratieonderzoek in de praktijk'

Alumni , Bedrijven , Journalisten , Medewerkers , Privépersonen , Studenten
16-05-2022 van 08:30 tot 14:00
De Krook, Miriam Makebaplein 1, 9000 Gent
Centre for the Social Study of Migration and Refugees (CESSMIR)
Floor.Verhaeghe@UGent.be

Het Centre for the Social Study of Migration and Refugees brengt haar lopende onderzoek in dialoog met praktijkwerkers en beleidsmakers.

Via deze studiedag wil CESSMIR haar onderzoeksresultaten in nauwe samenwerking met de praktijk naar buiten brengen. Deze studiedag bestaat dan ook uit het presenteren van onderzoeksbevindingen, gevolgd door een reactie vanuit de praktijk en interactie met het aanwezige publiek.

Naast de diverse onderzoeken binnen CESSMIR, belichten we dit jaar specifiek het onderzoek van het Steunpunt Diversiteit en Leren. We starten de dag met een lezing van prof. dr. Wendelien Vantieghem, directeur van het SDL, met als titel ‘Etnische onderwijsongelijkheden: is er een weg vooruit?’

Doorheen de dag voorzien we ook de mogelijkheid om suggesties te doen voor de toekomstige onderzoeks- en onderwijsagenda van CESSMIR. We luisteren naar hoe u als partner betrokken wenst te worden en welke activiteiten u graag ziet plaatsvinden.

Registreer online