Lezing 'Architect Paul Robbrecht en de renovatie van de Boekentoren'

Universiteitsbibliotheek, Rozier 9, 9000 Gent
Universiteitsbibliotheek Gent
Evelien.DHaese@UGent.be

Lezing van architect Paul Robbrecht die de restauratie, renovatie en revalorisatie van het bibliotheekgebouw toelicht.

Onlangs heropende de Boekentoren van de Gentse Universiteitsbibliotheek zijn deuren na een jarenlange en nog steeds lopende restauratiecampagne onder supervisie van Robbrecht en Daem architecten. Het beroemde bibliotheekgebouw, dat in 1936-1942 door Henry van de Velde werd gebouwd, werd niet alleen als toonaangevend stedelijk monument hersteld, maar werd ook aangepast aan de noden van een bibliotheek in de eenentwintigste eeuw. Na de bouw van een nieuw ondergronds depot, de restauratie van de gevels en de daken, is nu ook het interieur van de toren en de leeszalen afgerond. De vleugels van het gebouw moeten nog gerenoveerd worden. Architect Paul Robbrecht licht de restauratie, renovatie en revalorisatie van het bibliotheekgebouw toe. Deze lezing is voor iedereen toegankelijk en kadert in het 'Onderzoekseminarie moderne en actuele kunst' in de masteropleiding Kunstwetenschappen van de Universiteit Gent, gedoceerd door Steven Jacobs en Wouter Davidts.
Registreer online