Happening 'Wetenschapscafé: Zzzzz... Dromen over slaap'

VC Mozaïek, Overleiestraat 15A, 8500 Kortrijk
Wetenschapscommunicatie AUGent
wetenschapscommunicatie@ugent.be

Wetenschapscafé in Kortrijk met UGent'ers Karlien Dhondt en An Mariman. Inschrijven niet nodig, gratis toegang

Een goede nachtrust is belangrijk voor je gezondheid. Tijdens onze slaap herstellen we van fysieke en geestelijke inspanningen. Wanneer we niet goed slapen, merken we dat we minder goed functioneren. We presteren minder op het werk, zijn sneller geïrriteerd en kunnen ons minder goed concentreren. Kortom, goed slapen zorgt voor een algemeen gevoel van welbevinden. Heel wat mensen geven aan last te hebben van slaapproblemen. Waarom slapen we? Wat gebeurt er in ons brein als we slapen? Hoeveel slaap hebben we nodig? Wat zijn de meest voorkomende slaapstoornissen? En hoe los je ze op? Hebben meditatie en mindfulness een effect op onze nachtrust? Wanneer wordt een slaapprobleem echt een probleem en stap je naar de dokter? Wat is de invloed van onze 24/7 wakkere maatschappij op onze slaapgewoontes? Een nachtje ‘doortrekken’ en dat in het weekend inhalen: (not) done? Hoe beïnvloeden alcohol, cafeïne, sport, en smartphones je slaap? ...