Happening 'Wetenschapscafé: Onderwijs in een diverse samenleving''

Eetcafé Toreke, Vlotstraat 22, 9000 GENT
Wetenschapscommunicatie AUGent
Ineke.Imbo@UGent.be
Voeg toe aan mijn agenda

Wetenschapscafé met David Van Bunder en Marijke Wilssens. Gratis inkom, inschrijven niet nodig

Bij het woord diversiteit denken we vaak aan etnisch-culturele verschillen; inclusie wordt geassocieerd met verstandelijke en fysieke beperkingen; en bij gelijke kansen denken we aan kansarmoede. We vervallen nog al te vaak in het klassieke hokjesdenken, binnen de samenleving, en dus ook binnen het onderwijs. Aandacht voor diversiteit betekent naast aandacht voor de etnisch-culturele achtergrond ook rekening houden met socio-economische factoren, religie, kansen en mogelijkheden, en gender. De omgeving waarin een kind, jongere en (jong)volwassene opgroeit heeft een grote impact op zijn/haar/hen ontwikkeling. De kansen die we krijgen worden mede bepaald door onze achtergrond, en dat gedurende de volledige (onderwijs)loopbaan.

In dit wetenschapscafé willen we dieper ingaan op een aantal aspecten van diversiteit, en willen we inzoomen op een aantal concrete situaties. Wat is diversiteit nu precies en wat betekent dit voor onderwijs en samenleving?