Happening 'Wetenschapscafé: Leve de wetenschap!'

Eetcafé Toreke, Vlotstraat 22, 9000 GENT
Wetenschapscommunicatie AUGent
Ineke.Imbo@UGent.be

Gratis feesteditie van ons wetenschapscafé met topsprekers Jelle Demanet, Marjan Doom, Lynda Grine, Tom Storme, Maarten Van Dyck en Elisa Van Kenhove

Het 200e wetenschapscafé, dat vraagt om een feestje! Op dinsdag 10 mei vieren we de wetenschap, de wetenschappers achter al die kennis en natuurlijk ook jullie, de wetenschapsfans.

Wetenschapswatcher Hetty Helsmoortel beschreef wetenschap ooit als “voor velen een black box waar af en toe nieuwswaardige vonken vanaf spatten”. Daar brengen de wetenschapscafés graag verandering in.

Tijdens deze feesteditie stel je niet enkel je vragen over het onderzoek waar onze sprekers mee bezig zijn, maar krijg je ook een blik achter de schermen. Je ontdekt hoe ze dagelijks te werk gaan, waar hun passie vandaan komt, met welke twijfels ze worstelen en wat wetenschap voor de maatschappij en jouw leven kan betekenen.