Happening 'Wetenschapscafé 'De kunst van een goed gesprek''

Film Fest Gent festivalhub aan Kinepolis Gent, Ter Platen 12, 9000 GENT
Wetenschapscommunicatie AUGent
Ineke.Imbo@UGent.be
Voeg toe aan mijn agenda

Speciale editie van het Wetenschapscafé tijdens Film Fest Gent. Thema: 'De kunst van een goed gesprek' met Ann de Wilde en Edward De Vooght.

Hoe lang is het geleden dat jij een goed gesprek had? Zo'n gesprek waarvan je denkt, dat deed deugd. Waarin je kon vertellen én kon luisteren. We zijn (te?) vaak bezig met onze smartphone: whatsappen, filmpjes kijken, mail checken, tiktokken... Een gesprek waar je gesprekspartner (fysiek) bij jou aanwezig is en je elkaar kunt aanraken in de ogen kijken - het lijkt alsof we daar minder tijd voor hebben of minder nood aan hebben.

Tijdens dit wetenschapscafé nemen we de draad weer op en gaan we 't hebben over de kunst van een goed gesprek! Enkele vragen die naast de jouwe aan bod kunnen komen:

• Hoe luister jij wanneer anderen spreken?
  • Ben je bewust van de manier waarop je luistert naar de ene of de andere?
  • Wat wil jij dat anderen doen als je spreekt?
  • Hoe komt het dat je bij de ene persoon durft te spreken en bij de andere zwijgt?
  • Wat is een goed gesprek voor jou?
  • Hoe breng je slecht nieuws?
  • Hoe wens je slecht nieuws in een gesprek te horen?
  • Hoe ga ik om met stiltes?