Happening 'Sibo Rugwiza Kanobana in gesprek met Lindah Leah Nyirenda over zwartheid en literatuur'

Alumni , Journalisten , Medewerkers , Studenten
20-10-2021 van 19:30 tot 21:00
NTGent, Minnemeers 8, 9000 Gent
Vakgroep Letterkunde & Humanities Academie
Lieselot.DeTaeye@UGent.be
Voeg toe aan mijn agenda

Sibo Rugwiza Kanobana en Lindah Leah Nyirenda gaan in gesprek over wat het ‘zwarte perspectief’ inhoudt

Hoe kunnen we de literatuurstudie dekoloniseren? Dat vragen de vakgroep Letterkunde en de Humanities Academie zich dit najaar af in de zesdelige reeks ‘Literatuur en dekolonisatie’. We organiseren geen lezingen, maar wel diepgaande gesprekken met schrijvers, filosofen, journalisten en bibliothecarissen op verschillende locaties in de Gentse binnenstad.

Op 20 oktober gaan Sibo Rugwiza Kanobana en Lindah Leah Nyirenda in gesprek over literatuur en het 'zwarte perspectief'. Babeth Fotchind zal zorgen voor een literair intermezzo.

Deelnemen kost 5 euro. Meer informatie en registratie via de website van de Humanities Academie.