Happening 'Sarah Adams in gesprek met Karin Amatmoekrim over canon en dekolonisering'

Alumni , Journalisten , Medewerkers , Studenten
26-10-2021 van 19:30 tot 21:00
De Krook, Miriam Makebaplein 1, 9000 Gent
Vakgroep Letterkunde & Humanities Academie
Lieselot.DeTaeye@UGent.be
Voeg toe aan mijn agenda

Op 26 oktober gaan Sarah Adams en Karin Amatmoekrim in gesprek over de zin en onzin van een literaire canon.

Hoe kunnen we de literatuurstudie dekoloniseren? Dat vragen de vakgroep Letterkunde en de Humanities Academie zich dit najaar af in de zesdelige reeks ‘Literatuur en dekolonisatie’. We organiseren geen lezingen, maar wel diepgaande gesprekken met schrijvers, filosofen, journalisten en bibliothecarissen op verschillende locaties in de Gentse binnenstad. Historisch letterkundige Sarah J. Adams gaat tijdens deze gespreksavond in discussie met Nederlands auteur Karin Amatmoekrim over de (on)zin van een canon, uitsluitingsmechanismen in onze kenniscreatie en manieren om de canon in Vlaanderen te dekoloniseren. Amatmoekrim zal ook vertellen over het leven en het literaire werk van Surinaams onafhankelijkheidsstrijder Anton de Kom (1898-1945), die vorig jaar als eerste zwarte auteur terechtkwam in de canon van Nederland.