Happening 'Dekoloniseren van het literatuuronderwijs: NDekoFLW in gesprek met Gloria Wekker'

Voor wie
Alumni , Journalisten , Medewerkers , Studenten
Wanneer
03-11-2021 van 19:30 tot 21:00
Waar
Parnassuskerk, Oude Houtlei 122, 9000 Gent
Voertaal
Nederlands
Door wie
Vakgroep Letterkunde & Humanities Academie
Contact
humanitiesacademie@UGent.be
Website
https://humanitiesacademie.ugent.be/programma/cultuur/2021-2022-lez008-literatuur-en-dekolonisatie

Op 3 november gaan de studenten van de werkgroep NDekoFLW met Gloria Wekker in gesprek over het dekoloniseringsproces aan de universiteiten/

Hoe kunnen we de literatuurstudie dekoloniseren? Dat vragen de vakgroep Letterkunde en de Humanities Academie zich dit najaar af in de zesdelige reeks ‘Literatuur en dekolonisatie’. We organiseren geen lezingen, maar wel diepgaande gesprekken met schrijvers, filosofen, journalisten en bibliothecarissen op verschillende locaties in de Gentse binnenstad.

Op 3 november gaan de studenten van de werkgroep NDekoFLW (Netwerk dekolonisering faculteit Letteren en Wijsbegeerte) met Gloria Wekker in gesprek over de valkuilen en mogelijkheden voor het dekoloniseringproces in het literatuuronderwijs in het bijzonder. Deelnemen kost 5 euro. Meer informatie en registratie via de website van de Humanities Academie.

Met dank aan onze partners: deBuren, de Nederlandse ambassade in Brussel, NTGent, Poëziecentrum, Amsab, Africa Platform, Bibliotheek De Krook, KASK, GUM, de afdeling Nederlandse letterkunde UGent, NDeko FLW, Avansa en het Human Rights Research Network UGent.