Lezing 'Vorming Gezinsherenigingsrechten voor EU burgers'

Voor wie
Alumni , Bedrijven , Medewerkers , Privépersonen , Studenten
Wanneer
16-06-2022 van 13:00 tot 17:00
Waar
Zebrastraat - Zaal Nick Ervinck, Zebrastraat 32, 9000 Gent
Voertaal
Nederlands
Door wie
Vakgroep Europees Recht, Ghent European Law Institute
Contact
Charlotte.Goethals@UGent.be
Website
https://www.diekeure.be/nl-be/opleidingen/12198/grenzeloze-liefde-gezinsherenigingsrechten-voor-eu-burgers

De rol van het recht op familieleven - vorming over gezinsherenigingsrechten voor EU burgers - Ghent European Law Institute ism Die Keure

Grenzeloze liefde? Gezinsherenigingsrechten voor EU burgers De rol van het recht op familieleven Het recht op vrij personenverkeer in de EU is traditioneel sterk verbonden met het recht op gezinshereniging, omdat het ontzeggen van gezinshereniging aan EU burgers die dit recht uitoefenen aan de effectiviteit ervan zou kunnen afdoen. Familieleven in de 21ste eeuw is daarentegen vaak helemaal niet traditioneel. Transnationale families, verbondenheid met meerdere landen, relaties tussen twee personen van het gelijke geslacht en zorgrelaties tussen mensen die geen familiaire band hebben komen steeds vaker voor.

De toename van dergelijke non-traditionele relaties vereist reflectie op het recht op familieleven en het faciliteren daarvan door middel van gezinshereniging. Hoe definiëren we familie? Hoe gaan we om met transnationale gezinsverbanden? Wat is de relatie tussen familieleven en EU burgerschap? Deze vragen en meer zullen in de vorming aan bod komen.

Registreer online