Opendeur 'Erfgoeddag in het GUM en de Plantentuin'

Voor wie
Alumni , Medewerkers , Privépersonen , Studenten
Wanneer
24-04-2022 van 10:00 tot 18:00
Waar
GUM - Gents Universiteitsmuseum, K.L. Ledeganckstraat 35, 9000 Gent
Voertaal
Nederlands
Door wie
GUM & Plantentuin
Contact
Evelien.Willockx@UGent.be
Website
https://www.gum.gent/nl/event/erfgoeddag-professor-twijfel-depotbezoeken-en-veel-meer

Kom op Erfgoeddag de rijke academische erfgoedcollectie van de UGent ontdekken met salongasten, depotbezoeken, Professor Twijfel, salongasten en meer.

In het GUM tonen we ongeveer 800 objecten uit de rijke wetenschappelijke erfgoedcollecties van de Universiteit Gent. Stuk voor stuk objecten die ooit gebruikt zijn geweest voor onderzoek en onderwijs. Sommige ervan worden nog steeds gebruikt om les mee te geven en andere historische objecten worden vandaag opnieuw onderzocht.

Wil je hier graag meer over weten? Passeer dan even in het SALON waar we twee gasten uitnodigen of reserveer een plekje voor een exclusief depotbezoek.

Speciaal voor Erfgoeddag hebben we ook Professor Twijfel op bezoek. Zij en haar assistent begeleiden jong en oud doorheen het hoofd van wetenschappers. Kom meespelen met je gezin! In de inkomhal van de Victoriaserre vind je een grote interactieve tafel waar je foto's en archiefmateriaal over de geschiedenis van het Gentse tuinbouwonderwijs kan raadplegen.

Heb je zin om de historische plekken in en rond Gent te (her)ontdekken? Neem dan zeker een folder mee met enkele verrassende fiets- en wandelroutes.

Registreer online