Electronics Integration into Textiles: A Study of Technology, Reliability, Sustainability and Applications

Promovendus/a
Veske, Paula
Faculteit
Faculteit Ingenieurswetenschappen en Architectuur
Vakgroep
Vakgroep Elektronica en Informatiesystemen
Curriculum
Master of Science in Engineering, TalTech – Tallinn University of Technology, Estland, 2017
Academische graad
Doctor in de ingenieurswetenschappen
Taal proefschrift
Engels
Promotor(en)
prof. Jan Vanfleteren, vakgroep Elektronica en Informatiesystemen - dr. ir. Frederick Bossuyt, vakgroep Elektronica en Informatiesystemen
Examencommissie
voorzitter em. prof. Daniël De Zutter (eredecaan) - prof. Pieter Bauwens (vakgroep Elektronica en Informatiesystemen) - dr. ir. Frederick Bossuyt (vakgroep Elektronica en Informatiesystemen) - dr. Margreet De Kok (TNO, Nederland) - dr. ir. Herbert De Pauw (vakgroep Elektronica en Informatiesystemen) - prof. Elina Ilén (Universitat Politècnica de Catalunya, Spanje) - prof. Lieva Van Langenhove (vakgroep Materialen, Textiel en Chemische Proceskunde) - prof. Jan Vanfleteren (vakgroep Elektronica en Informatiesystemen)

Korte beschrijving

Slimme elektronica toepassingen zijn de laatste 10 jaar een onafscheidelijk deel geworden van ons dagelijks leven. Met ondersteuning van materiaalonderzoek is een nieuwe vorm van wearables ontstaan nl. E-textiles, waarbij de uitdaging is om comfort, duurzaamheid en onzichtbaar geïntegreerde elektronica te combineren. In vergelijking met typische wearables die bestaan uit harde onderdelen, zoals kabels en plastic, kan integratie in textiel het gebruikerscomfort laten toenemen. Voorts creëren e-textiles een meerwaarde voor traditioneel textiel wat een oplossing kan bieden voor het probleem van ‘fast fashion’ en wegwerp kledij. Succesvolle technologieën voor de realisatie van e-textiles worden ontwikkeld door multidisciplinaire teams waarbij disciplines als textiel, elektronica en informatietechnologie samen komen. Deze onderzoeksvelden maken gebruik van heel verscheidene materialen, productiemethodes en processen. Daarvoor is andere kennis essentieel om materialen en productiemethoden te combineren om zo duurzame, betrouwbare en comfortabele e-textiel producten te creëren. Dit proefschrift focust op het verder ontwikkelen van integratiemethodes voor e-textiel. Het doel is om textielgebaseerde draagbare toepassingen te ontwikkelen die huishoudelijke wasprocessen, mechanische vervorming zoals buigen en uitrekken kunnen doorstaan. Verschillende integratiemethodes worden ontwikkeld, waarbij wordt aangegeven voor welke applicaties ze het meest geschikt zijn.

Praktisch

Datum
Donderdag 22 september 2022, 16:00
Locatie
auditorium 1, iGent, eerste verdieping, Technologiepark Zwijnaarde 126, 9052 Zwijnaarde
Livestream
Volg online

Meeting ID: 310 516 388 481 ; Passcode: zyoYbL

Meer info

Contact
doctoraat.ea@UGent.be