Alkali Activated Lightweight Aggregate as Bacterial Protector in Manufacturing Self-Healing Concrete

Promovendus/a
Risdanareni, Puput
Faculteit
Faculteit Ingenieurswetenschappen en Architectuur
Vakgroep
Vakgroep Bouwkundige Constructies en Bouwmaterialen
Curriculum
Magister Teknik, Institut Teknologi Sepuluh Nopember, Surabaya, Indonesië, 2009
Academische graad
Doctor in de ingenieurswetenschappen: bouwkunde
Taal proefschrift
Engels
Vertaling titel
Alkali Activated Lightweight Aggregate as Bacterial Protector in Manufacturing Self-Healing Concrete
Promotor(en)
prof. Nele De Belie (Vakgroep Bouwkundige Constructies en Bouwmaterialen) - prof. Jianyun Wang (Xi’an Jiaotong University, China)
Examencommissie
voorzitter em. prof. Luc Taerwe (ere-decaan) - prof. Zeynep Basaran Bundur (Özyeğin Üniversitesi, Turkey) - prof. Nico Boon (Vakgroep Biotechnologie) - prof. Nele De Belie (Vakgroep Bouwkundige Constructies en Bouwmaterialen) - prof. Steffen Grünewald (Vakgroep Bouwkundige Constructies en Bouwmaterialen) - dr. ir. Yury Villagran Zaccardi (Vakgroep Bouwkundige Constructies en Bouwmaterialen) - prof. Jianyun Wang (Xi’an Jiaotong University, China) - prof. Qingliang Yu (Technische Universiteit Eindhoven, the Netherlands)

Korte beschrijving

Concluderend kan worden gesteld dat in dit proefschrift met succes de haalbaarheid is onderzocht van het gebruik van industriële bijproducten zoals vliegas, Lusi en bodemassen als kunstmatig lichtgewicht toeslagmateriaal. Op vliegas gebaseerde alkali-geactiveerde lichtgewicht toeslagmaterialen bleken vergelijkbare eigenschappen te leveren als commerciële geëxpandeerde klei LWA wanneer ze werden gebruikt ter vervanging van fijn toeslagmateriaal bij de productie van mortel. De duurzaamheidsprestaties van mortel met LWA op basis van vliegas was ook vergelijkbaar met mortel met EC LWA. Deze nieuwe LWA zorgde voor een uitstekende autogene scheurheling. LWA op basis van vliegas bood voldoende bescherming voor de vegetatieve cellen van B. sphaericus om scheuren gevormd op latere leeftijd (90 dagen) te helen. Hoewel de helingsprestatie van dit LWA op basis van vliegas niet zo uitstekend was als die van EC LWA, kunnen deze bevindingen de weg effenen voor verdere verbeteringen op vlak van het gebruik van kunstmatig granulaten uit afvalmateriaal als bacteriedrager bij de productie van zelfhelend beton.

Praktisch

Datum
Maandag 18 oktober 2021, 15:00
Livestream
Volg online

Verdediging on campus, maar met beperkt publiek (op uitnodiging van de kandidaat)

Meer info

Contact
doctoraat.ea@UGent.be