Debat 'Het grote Woke debat van UGent en Arteveldehogeschool'

De Centrale, Kraankindersstraat 2, 9000 Gent
Kabinet van de vicerector
Badra.Djait@UGent.be

Een debat over Woke. De term die het bloed van elke generatie doet koken van woede, overtuiging of frustratie.

Woke. Wat doet het met jou? In het grote Woke debat tijdens de jaarlijkse Mensenrechtenweek van de Universiteit Gent bieden academici, studenten en journalisten een brede waaier aan perspectieven op het fenomeen. Prof. Walter Weyns (Universiteit Antwerpen) en Sibo Kanobana (UGent) gaan de strijd aan.

De ene schreef ‘Woke’, de andere ‘Zwarte Bladzijden’. Ook auteur van ‘Overleven met de dood’, Marie Bamutese en Anouk Torbeyns, redactrice bij StampMedia gooien zich in het debat. Ten slotte delen studenten Criminologie en Psychologie, Elise Maes en Aynur Kabak hun perspectief.

Moderator van dienst is Peter Verlinden, voormalig VRT-journalist en gastdocent bij KU Leuven.

Verwacht je aan boeiende gesprekken, afgewisseld door culturele intermezzo’s, zoals woke spoken word.

Na het debat kan je zelf de discussie verder zetten met een drankje.

Registreer online