Neem het op tegen UGent'ers tijdens UGent Quizt op 11 november

(15-10-2021) Op 11 november 's avonds vindt in het Ufo opnieuw UGent Quizt plaats: de quiz om het tegen medestudenten, medewerkers en alumni op te nemen in de strijd om de slimste UGent'ers. De opbrengst gaat dit jaar integraal naar het Fonds Emilie Leus.

Het FaculteitenKonvent Gent organiseert naar jaarlijkse traditie in samenwerking met de UGent opnieuw een uitdagende UGent Quizt, waarbij van iedere UGent’er weer gevraagd wordt het beste uit zichzelf te halen. Op 11 november 2021 is iedereen welkom in het Universiteitsforum (UFO) om de hersenen op een positieve manier te pijnigen! Nog even de tijd dus om oude cursussen of encyclopedieën van onder het stof te halen ter voorbereiding van dé quiz van het academiejaar: UGent Quizt, ten voordele van het Fonds Emilie Leus! Word jij de slimste student/prof/medewerker/alumnus van de UGent?

• Donderdag 11 november in het Ufo, Sint-Pietersnieuwstraat 33, 9000 Gent
  • Deuren open rond 19:00, start quiz 19:30 uur.
  • Ploegen van 4 personen, bestaande uit UGent-personeel, studenten, alumni, of hun nog slimmere vrienden!
    • Gezien de huidige maatregelen in de strijd tegen het coronavirus: elke deelnemer moet een Covid Safe Ticket voorleggen bij aankomst. Daarna kan de quiz zonder mondmaskers plaatsvinden, wat het overleg toch aangenamer maakt!
  • Deelnameprijs: € 20 voor een studentengroep, € 40 voor een groep van personeelsleden en/of alumni. Na inschrijving wordt een mail gestuurd met het bedrag en het rekeningnummer. Je inschrijving is pas bevestigd als de overschrijving gebeurd is.
  • Slechts 1 persoon schrijft in voor het volledige team. De hoofdinschrijver moet student, personeelslid of alumnus van de UGent zijn. Doctoraatsstudenten vallen onder personeelsleden.
  • In totaal kunnen er maximum 120 quizploegen deelnemen.
  • Ter plekke mogelijkheid tot een hapje en drankje aan de bar.
  • Aan prijzen geen gebrek: ieder team gaat zeker met iets naar huis!

Schrijf in

Uiterste deadline: maandag 8 november (of zodra volzet)

Volg voor meer info, teasers en dergelijke meer het Facebook-event.

Fonds Emilie Leus

Ook dit jaar gaat de opbrengst naar een goed doel: het Fonds Emilie Leus. Op 11 november zal het dag op dag 12 jaar geleden zijn dat Emilie samen met drie studiegenoten op de fiets aangereden werd. Een verkeersongeval waarbij drie van de vier betrokken studenten het leven lieten. Emilies ouders besloten om niet bij de pakken te blijven zitten, en richtten een fonds op dat de naam van hun dochter draagt.

Het Fonds heeft een tweezijdig doel. Ten eerste probeert ze via informatie en sensibilisering het aantal dodelijke en zware letselongevallen in het verkeer te helpen verminderen. Ten tweede ondersteunt ze financieel jonge verkeersslachtoffers. De opbrengsten van de ticketverkoop en de bar gaan dan ook integraal naar dit project, waar het FaculteitenKonvent en de UGent natuurlijk volledig achter staan.