Tiebe Parmentier wint publieksprijs Gentrepreneur Student-Ondernemer 2022

(12-05-2022) Op 10 mei streden 9 student-ondernemers uit Gent om de titel van Gentrepreneur Student-Ondernemer. Tiebe Parmentier, laatstejaarsstudent computerwetenschappen, won de publieksprijs.

De Gentrepreneur Awards zijn een initiatief van Arteveldehogeschool, UGent, HOGENT en Stad Gent om ondernemerszin en ondernemerschap bij studenten te stimuleren. Zo worden jongeren die nog studeren maar toch al zin hebben om te ondernemen op weg geholpen.

In de editie van 2022 lag de nadruk niet alleen bij het oordeel van de jury, maar kreeg het publiek ook een belangrijke rol bij het uitbrengen van zijn stem. Naast de titel Gentrepreneur Student-Ondernemer van 2022, werd dit keer voor het eerst een publieksfavoriet verkozen. Die titel ging naar Tiebe Parmentier, student computerwetenschappen aan de UGent. Zijn onderneming Tekst.ai voorziet in slimme e-mail routing. Vanuit een centrale inbox gaat elk bericht automatisch naar de juiste medewerker binnen een bedrijf. Welke taal die mail ook heeft. Zo wordt de eindklant sneller geholpen.

Naast Tiebe Parmentier waren nog 2 UGent-studenten genomineerd voor de Gentrepreneur Awards 2022. Jack Lathouwers probeert met zijn bedrijf Gutsy hond en baasje te inspireren richting een actieve en milieuvriendelijke levensstijl. Egon Gevaert combineert met Storything websites met storytelling. Verhalen brengen en beleving creëren staan voor hem centraal. Dankzij deze niet-alledaagse aanpak weet hij zijn stempel te drukken in het marketinglandschap.