Van Boekentoren tot Aula: Academiejaar 2021-2022 is officieel geopend

(24-09-2021) Maandag 27 september 2021 start het academiejaar. Yes, eindelijk weer samen op de campus. En nee, niet alles is hetzelfde, maar we gaan er samen voor!

Dit jaar opende het academiejaar opnieuw volgens de jarenlange traditie: met een stoet vanuit de recent heropende Boekentoren richting de Aula, waar de plechtige zitting plaatsvond.

Rectorale rede

Het startschot is gegeven. Rector Rik Van de Walle opende officieel het academiejaar 2021-2022. We vliegen er weer in, met heel veel goesting. “Moge het voor u allen een jaar vol vrijheid worden. Ik wens het u toe. Ik wens het de Universiteit Gent toe”, rector Rik Van de Walle.

Bekijk hieronder de rectorale rede, of lees de integrale tekst.

"Het toekomstverhaal van universiteiten wordt niet geschreven door rectoren of beleidsverantwoordelijken alleen. Verre van zelfs. Júllie schrijven dat verhaal, beste UGent'ers. Daarom vraag ik jullie: durf de volgende hoofdstukken van ons verhaal te schrijven. Durf ambitieus te zijn. Durf te geloven dat het kan. We zijn een universiteit die er staat. Nationaal en internationaal."

Rector Rik Van de Walle

Welkomstwoord

Vicerector Mieke Van Herreweghe verwelkomde iedereen, lees haar integraal welkomstwoord.